Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и председателят на УС

...
Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и председателят на УС
Коментари Харесай

800 метра от тунел Железница от АМ Струма вече са прокопани

Министърът на районното развиване Петя Аврамова и ръководителят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура " Георги Терзийски направиха ревизия на строителството на Тунел "Железница " от ЛОТ 3.1 на Автомагистрала "Струма ".

До момента са прокопани общо 800 метра от двете страни на тунела, като по-бърз е напредъкът от южната страна. Работи се 24 часа на три смени. В тунела ще бъдат построени автомобилни преходи, които ще се употребяват единствено при спешни обстановки. Наред с това оборудването ще разполага и с пешеходни преходи.

Очаква се Тунел "Железница " да бъде приключен напролет на идната година. През март 2022г. би трябвало да бъде завършено и строителството на целия ЛОТ 3.1 от Благоевград до Крупник.

Първите 400 м от тунел "Железница " на Автомагистрала "Струма " са прокопани

Проектът за строителството на тунел „ Железница “ на Автомагистрала „ Струма “ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година Участъкът е с обща дължина 4,4 км и е разграничен в 3 подучастъка, включително тунелът, и обслужващ път от двете страни на оборудването.

„ Железница “ ще е с дължина към 2 км, с две обособени тръби в посока и е най-дългият пътен тунел изграждан до момента у нас.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР