Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков Николай Нанков

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков Николай Нанков
Коментари Харесай

Николай Нанков издаде разрешение за строеж за още близо 2 км от АМ „Струма“

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила издаде позволение за градеж за още близо 2 км от лот 3.1. на Автомагистрала „ Струма “ за сектора от км 370+400 до км 372+000, който стартира от изхода на бъдещия тунел „ Железница “ в посока Симитли. В разрешението на градеж са планувани и строително-монтажни работи за реорганизация на далекопровод, пресичащ Автомагистрала „ Струма “ при км 371+940. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството.

Лот 3.1 от Благоевград до Крупник включва строителство на автомагистрален път от км 359+000 до км 376+000. Разделен е условно на два сектора - сектор 1 от км 359+000 до км 366+000 (7 км), и сектор 2 от км 370+400 до км 376+000 (5,6 км). Между тях е планувано строителството на тунел „ Железница “.

Изпълнител на проектирането и строителство е ДЗЗД „ Автомагистрала Струма 3.1, а цената на плана е съвсем 186 млн.лв. с Данък добавена стойност. Изграждането на сектора сред Благоевград и Крупник от автомагистрала "Струма " се финансира от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година

„ Национална компания железопътна инфраструктура “ получи позволение за градеж за реорганизация и рационализация на постройката на приемното здание на жп гара „ Казичене “ в регион Панчарево, която е част от план „ Развитие на железопътен възел София “.

Със заповед на заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев е утвърден обстоен организационен проект – парцеларен проект (ПУП-ПП) за близо 17-километров сектор от автомагистрала „ Хемус “ от пътен възел Буховци при пресичането с път ІІІ-5102 до началото на пътен възел „ Белокопитово “.

Парцеларният проект визира землищата на селата Макариополско и Буховци в Община Търговище, както и землищата на с.Черенча и с. Градище, намиращи се на територията на Община Шумен.

Одобрението му ще способства за обезпечаването на директния трафик по Европейската пътна мрежа от връзката с транспортен кулоар №ІV на запад до транспортен кулоар №ІX покрай Велико Търново, както и за ускоряването на икономическото и общественото доближаване на районно равнище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР