Министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър
Коментари Харесай

Цецка Цачева се срещна с комисаря по сигурността на ЕС

Министърът на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила се срещна през днешния ден с комисаря по сигурността на Европейски Съюз Джулиан Кинг.

Двамата разискаха целите на страната ни в подтекста на бъдещото председателство на България на Съвета на Европа, оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването.

В тази връзка министър Цачева осведоми еврокомисаря, че тематиката по отношение на електронното правораздаване, която включва в обсега си и въпросите по отношение на събирането и достъпа до електронни доказателства, съставлява приоритет за българското председателство.

„ Считаме, че тематиката е тясно обвързвана с повишение на успеваемостта на правосъдните органи, което от своя страна ще способства за възстановяване на правосъдното съдействие сред страните членки. Специалистите в региона към този момент години наред разискват компликациите, които слага електронната среда пред събирането на доказателства в наказателното произвеждане “, посочи министърът.

„ Затова бъдещото законодателно предложение на Европейска комисия би трябвало да насочва явен сигнал към причинителите на закононарушения, че потреблението на електронната среда не подсигурява безотговорност “, безапелационна бе министър Цачева.

Тя предложения Джулиан Кинг да вземе присъединяване в конференцията „ Електронно правораздаване - Наказателно правораздаване в киберпространството – електронни доказателства “, която ще се организира през май 2018 година и се провежда от Министерство на правораздаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР