Министърът на правосъдието Цецка Цачева свиква Висшия съдебен съвет на

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева свиква Висшия съдебен съвет на
Коментари Харесай

След прекъснати 2 заседания Цачева свиква Висшият съдебен съвет

Министърът на правораздаването Цецка Цачева привиква Висшия правосъден съвет на съвещание в петък сутринта. Причината е, че две следващи съвещания на кадровия орган на правосъдната власт бяха прекратени заради липса на кворум и точките в дневния пред не са изчерпани.

" Последните две съвещания отчасти се провалиха заради липса на кворум. Свикала съм го през днешния ден. Заседание ще има на 14 юли, петък - от 9.30 ч., с съответните точки, които не са прегледани от предходното съвещание от 6 юли ", сподели Цачева.

На това съвещание членовете на така наречен болшинство в съвета си потеглиха прибързано и по този начин бе предотвратено разискване на разбора на европрокурорите от предходната година и техните рекомендации за въвеждане на отчетност на основния прокурор и опция за следствието му от самостоятелен обвинител при подозрения за закононарушение.

Седмица по-рано също с излизането на членовете от болшинството съвещанието бе прекъснато и не беше разискван сигналът против ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

Напускането на членове на съвета, с цел да падне кворумът и да се приключи съвещанието или да се избегне неуместна тематика за разискване се е случвало неведнъж и преди. Затова предходната седмица шестима от членовете на съвета - Галина Карагьозова, Камен Иванов, Калин Калпакчиев, Соня Найденова, Юлиана Колева и Юлия Ковачева изпратиха писмо до Цачева с искане тя да свика съвета за 13 юли, на което да бъдат прегледани " пропадналите " на 6 юли точки.

От днешните думи на Цачева се разбра, че тя е свикала съвета през днешния ден, само че за датата 14 юли, тъй че членовете му да имат три дни, с цел да се срещнат с документите, както законът изисква.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР