Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще участва в министерска среща

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще участва в министерска среща
Коментари Харесай

Цецка Цачева ще участва министерска среща ЕС - Западни Балкани в Тирана

Министърът на правораздаването Цецка Цачева ще взе участие в министерска среща Европейски Съюз – Западни Балкани в региона „ Правосъдие и вътрешните работи” на 4 и 5 октомври, която ще се организира в Тирана, Албания. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването.

Форумът се организира в границите на Австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз и на триото Естония, България, Австрия.

Предишната среща на министрите на правораздаването и на вътрешните работи Европейски Съюз - Западни Балкани беше в София през октомври предходната година. За Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз един от главните цели беше насърчаването на съдействието и интеграцията на Западните Балкани във всички сфери на взаимоотношение с Европейски Съюз. Лидерският конгрес в София през май 2018 година даде нов подтик за задълбочаване на взаимните връзки и поддръжката от страна на Европейския съюз в региона на правораздаването.

В Тирана министър Цачева ще удостовери волята ни да продължим да работим дружно за възстановяване на действието на правосъдните системи в сътрудниците от Западните Балкани в подтекста на по-ясна вероятност за присъединението им към Съюза.

На форума са планувани две тематики за диалог сред правосъдните министри – „ Укрепване на правовата страна - разпространяване на стандартите за правосъдие” и „ Влияние на правосъдните промени върху успеваемостта, качеството и независимостта на правосъдните системи – знаци за премерване на напредъка”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР