Министърът на правосъдието поздрави днес нотариусите по случай 25-годишнината от

...
Министърът на правосъдието поздрави днес нотариусите по случай 25-годишнината от
Коментари Харесай

Министър Славов поздрави нотариусите по случай 25-годишнината от създаването на Нотариалната камара

Министърът на правораздаването поздрави през днешния ден нотариусите по случай 25-годишнината от основаването на Нотариалната камара.

„ Този четвъртвековен интервал е извънредно дълъг за нашето много разграничено и динамично разрастващо се общество. Това е интервал, за който би трябвало да създадем равносметка “, сподели в обръщението си министър Славов.



Като достижение той открои преди всичко построяването на Нотариата като свободна, самоуправляваща се специалност, налагаща високи професионални стандарти във време, „ когато нашето общество преминаваше през съществени рецесии – стопански, политически и геополитически “. Доц. доктор Славов означи и че през тези години специалността на нотариусите се е трансформирала в една от най-атрактивните за българските адвокати. „ И това е по този начин освен поради високия обществен статус, който дава тази специалност, само че и тъй като българският нотариат е гаранция за правната сигурност, гаранция за гражданския и комерсиалния оборот. Това стимулира доста млади сътрудници да се причислят към специалността “, добави министърът.

В приветствието си посочи и постигнатото в региона на дигитализацията, в която българският нотариат е пионер.

„ Министерство на правораздаването постоянно е отворено за предложенията на българските нотариуси. Благодаря ви за присъединяване в множеството работни групи в Министерство на правосъдието за изработването на разнообразни нормативни актове. Благодаря ви и за вашата разпоредителност през годините да държите високи стандарти на специалността и тя да има една добра законова регулация, което е извънредно значимо “, сподели в умозаключение правосъдният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР