Министърът на правосъдието Надежда Йорданова заяви във Велико Търново, че

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова заяви във Велико Търново, че
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Очаквам задълбочен дебат по темата с главния прокурор

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова съобщи във Велико Търново, че чака изчерпателен спор във Висшия правосъден съвет, който да покаже пред обществото какви са стандартите, на които би трябвало да дава отговор основният прокурор и дали актуалният основен прокурор ги покрива.

Във Великотърновския университет, където изнесе лекция, правосъдният министър Надежда Йорданова съобщи, че през идващите дни ще ѝ се постанова постоянно да напомня мнението на Конституционния съд, че крайната отговорност за законосъобразността на работата на всички прокурори е персонализирана в личността на основния прокурор.  

Въпросът за основния прокурор е както институционален, по този начин и личностен, разяснява Йорданова: 

„ И за това би трябвало доста отговорно да се подхожда към него. Нека всеки да носи отговорност за своите решения. Отговорността, който нося аз, е по какъв начин практикувам пълномощията си по конституция “.  

Днес Правосъдното министерство ще разгласи за публично разискване промените в закона за правосъдната власт, 

„ Които дават по-голяма организационна автономия, обезпечават условия за ефикасна работа на европейските делегирани прокурори в България “, съобщи правосъдният министър.  

Продължава работата и по законодателните промени за състезанията, кариерното израстване на магистратите, атестациите и възбраната на командировките, уточни още Йорданова. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР