Министърът на правосъдието Надежда Йорданова обсъди с европейския прокурор Лаура

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова обсъди с европейския прокурор Лаура
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши изрази задоволство от законодателните стъпки за подобряване на условията за работа на Европейските делегирани прокурори в България

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова разиска с европейския прокурор Лаура Кьовеши измененията в Закона за правосъдната власт по отношение на възстановяване на изискванията за работа на Европейските делегирани прокурори в България и обезпечаване на финансова автономия на Службата.

На двустранната среща, извършена през днешния ден в Люксембург, като позитивна стъпка беше оценено разширението на кръга на органите (прокурори от всички нива), които да вършат оферти за прекачване на каузи от подготвеност на европейската прокуратура.

Коментирана бе нуждата от осъществяване на избор за още български делегирани прокурори, защото настоящите са много натоварени. В момента те работят интензивно по 80 формирани производства.

Обсъдени бяха и въпроси по отношение на ефикасното използване на Регламента за европейската прокуратура и възможни бъдещи промени в Европейската правна рамка.

Лаура Кьовеши изрази удовлетворение от подхванатите от българската страна стъпки и очакване те скоро да намерят решение с приемане на законодателството отНародното заседание.

По време на визитата си в Люксембург министър Йорданова беседва и с ръководителя на Съда на Европейски Съюз Куун Ленартс. Те разискаха въпроси, свързани с делата по преюдициални запитвания и ролята на юриспруденцията на Съда.

Министър Йорданова срещна Куун Ленартс с промяната в България на програмата за юридическо обучение на висшите образователни заведения по повод задълбочаване напознанията по Европейско право и практиката на Съда на Европейски Съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР