Министърът на правосъдието Крум Зарков се срещна с Н. Пр.

...
Министърът на правосъдието Крум Зарков се срещна с Н. Пр.
Коментари Харесай

Министър Зарков се срещна с посланика на Чехия

Министърът на правораздаването Крум Зарков се срещна с Н. Пр. господин Лукаш Кауцки, ексклузивен и пълномощен дипломат на Чешката република, която сега ръководи Съвета на Европейския съюз.

Министърът показа главните си цели през идващите месеци. Той акцентира, че ще бъдат положени оптимални старания за подготовка и публично разискване на значими законопроекти, които да бъдат импортирани в идващото Народно заседание незабавно след сформирането му. От особена значителност измежду тях са законопроектите, които са включени в Плана за възобновяване и резистентност и са свързани с осъществяване на рекомендации на Европейската и Венецианската комисии. 

Особено внимание беше отделено на значимия приоритет по отношение на присъединението на България към Шенгенското пространство. Двете страни споделиха визията, че страната ни извършва всички критерии за участие и е изцяло реалистично да се вземе политическо решение по време на Чешкото председателство на Съвета. И смятат, че моментът е подобаващ предвид на осъществената промяна в Европейския съюз в тази област и неналичието на справедливи трудности за присъединението. Също по този начин беше изразено общото разбиране, че Съюзът може да бъде мощен единствено когато всички страни членки вземат участие изцяло в европейските механизми, гарантиращи главните свободи в него.

Министър Зарков добави, че интензивно се работи по законопроекти във всички области, следени в границите на механизма за господство на правото, което ще докара до изцяло осъществяване на интернационалните задължения на България.

Посланик Кауцки изрази цялостна поддръжка за изразените цели и особено за показаните планове на българската страна по отношение на присъединението към Шенгенското пространство и пое ангажимент за тясно съдействие и подпомагане на министъра на правораздаването за справяне с значимите провокации, пред които е изправен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР