Министърът на правосъдието Атанас Славов изпрати на председателя на Венецианската

...
Министърът на правосъдието Атанас Славов изпрати на председателя на Венецианската
Коментари Харесай

Министър Славов изпрати на Венецианската комисия за спешно становище проекта за конституцията

Министърът на правораздаването Атанас Славов изпрати на ръководителя на Венецианската комисия госпожа Клер Бази Малори плана за промени в конституцията, импортиран в 49-о Народно заседание от 166 депутати от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, оповестиха от Министерството на правораздаването. Молбата към Комисията за народна власт посредством право на съдебна експертиза (Венецианската комисия) е за „ незабавно мнение по плана на най-ранен стадий “. Към писмото е прибавен планът за промени в главния закон, подаден на 28 юли тази година. 

Министър Славов изрича признателност на госпожа Клер Бази Малори за предходните експертни мнения на Венецианската комисия по механизма за следствие на основния прокурор, дефинитивно гласуван от сегашния парламент. 

„ С цел по-нататъшен прогрес в напъните ни за определяне на господство на закона в България стартирахме процедура за промени в конституцията, в това число с цел да осъществим до дъно рекомендациите на Венецианската комисия.  За сполучливия край на този развой бихме желали да получим незабавно мнение по плана на най-ранен стадий “, написа в писмото си доцент доктор Атанас Славов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР