Министърът на правосъдието Атанас Славов и посланикът на Франция Жоел

...
Министърът на правосъдието Атанас Славов и посланикът на Франция Жоел
Коментари Харесай

Министър Славов обсъди с френския посланик съдебната реформа

Министърът на правораздаването Атанас Славов и посланикът на Франция Жоел Мейер разискаха положението на българската правосъдна система в светлината на предстоящото приемане на страната ни в Шенгенското пространство и опциите за повишение на квалификацията на българските магистрати с френска поддръжка.

Министър Славов срещна френските си посетители с идните конституционни промени, които целят усилване на съдийската самостоятелност и повишение на отчетността на прокуратурата. Той очерта измененията, които се плануват във връзка с ролята на основния прокурор, като показа, че има единодушие в политическите сили за унищожаване на пълномощието на основния прокурор да упражнява контрол за правда и да дава методически инструкции на останалите прокурори.

Атанас Славов също по този начин акцентира значимостта на измененията в антикорупционното законодателство посредством увеличението на пълномощията на бъдещата антикорупционна комисия с проверяващи функционалности. Той показа упованията си за поддръжка в образованието и повишението на квалификацията на бъдещите чиновници на комисията, най-много в региона на следствие на корупцията по високите етажи на властта.

Посланик Мейер и Пиер де Монт, магистрат за връзка със седалище в Букурещ, разясниха дългогодишните обичаи в връзките с българската правосъдна система при развиването на потенциала на магистратите. Те предложиха подпомагане за повишение на квалификацията на български съдии и методическа помощ при осъвременяване на стратегиите за образованието им.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР