Министърът на петрола на Оман Мохамед Хамад ал Румхи заяви

...
Министърът на петрола на Оман Мохамед Хамад ал Румхи заяви
Коментари Харесай

ОПЕК се готви да намали добива на петрол, горивата у нас с ново поевтиняване

Министърът на петрола на Оман Мохамед Хамад ал Румхи съобщи във Виена, че в ОПЕК има консенсус за съкращаването на добива на " черното злато ", съобщи БГНЕС.
" Харесва ни преимуществото от съкращаването на добива. Няма аргументи да не повторим това положително дело ", сподели министърът.
" Всички страни в ОПЕК и отвън ОПЕК са се съгласили с декларацията от 7 декември, която ще покаже степента на редуциране на добива и за какъв период ", акцентира той.
ОПЕК и редица страни, които не членуват в петролния картел, се договориха в края на 2016 година във Виена за стесняване на производството на " черно злато " с 1,8 милиона барела на ден по отношение на равнището от октомври 2016 година. Договорът влезе в действие от началото на 2017 година и беше удължен до края на 2018 година. През юни 2018 година ОПЕК+ съгласува задачата да се избегне преизпълнение на съглашението.
Междувременно през последните месеци на пазара се усилиха страховете от остатък от нефт през 2019 година и на този декор бе регистриран сериозен спад на петролните цени.
Тази седмица във Виена ще се състои съвещание на министерския мониторингов комитет на ОПЕК+, заседание на страните-членки на картела, а също по този начин среща на министрите на всички участници в съглашението ОПЕК+.
Иначе при започване на актуалната седмица междинната цена на бензин A95 в България е към този момент 2,05 лв. на литър, а на дизела - 2,26 лв. на литър, съгласно профилираната платформа fuelo.net. Най-евтино бензинът се продава за 1,84 лв. за литър - единствено на бензиностанция Никсметал груп в Ботевград, а най-скъпо бензинът се продава за 2,42 лв. на литър. При дизелът ножицата също е огромно - от 2 лв. на литър най-евтино, което се предлага от две бензиностанции на Марешки, до 2,50 лв. на литър най-скъпо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР