Министърът на отбраната Йоав Галант в петък отправи предупреждение към

...
Министърът на отбраната Йоав Галант в петък отправи предупреждение към
Коментари Харесай

Израел към Хизбула: Предпочитаме мира, но военен отговор не е изключен

Министърът на защитата Йоав Галант в петък насочи предизвестие към ливанската формация " Хизбула " . Той съобщи, Израел избира дипломатическо разрешаване на напрежението по границата с Ливан, но  вероятността да се прибегне до боен отговор е все по-неизбежна.

Ще продължим нашите интервенции в целия бранш, в случай че е належащо. Имаме една ясна цел - безвредно да върнем жителите на севера в домовете им " , сподели Галант.

" Има две други възможности : едната е дипломатическата, върху която работим интензивно. Вчера се срещнах със специфичния делегат на президента на Съединени американски щати Амос Хохщайн. Скоро ще се срещнем с държавния секретар Антъни Блинкън, с цел да обсъдим тези благоприятни условия. "
 Хасан Насрала вижда исторически благоприятни условия във войната
Хасан Насрала вижда исторически благоприятни условия във войната

Втора тирада на ръководителя на ливанското придвижване " Хизбула " от началото на войната в Газа

Припомняме, че ръководителят на ливанското придвижване " Хизбула " Хасан Насрала съобщи през днешния ден, че актуалните ѝ интервенции по южните граници откриват " историческа опция " за Ливан да освободи земите си, окупирани от Израел.

Цял Ливан ще бъде изложен на риск, в случай че " Хизбула " не реагира на убийството на заместител водача на палестинското. " Цял Ливан ще бъде изложен на милостта на израелските офанзиви ", са думи на водача. Една война обаче би предложила и на " ислямската опозиция в Ирак " опцията да се отърве от американското наличие в страната.

Насрала регистрира, че са извършени към 670 военни интервенции на ливанско-израелската граница от 8 октомври насам, като " Хизбула " е унищожила " огромен брой израелски транспортни средства и танкове ". Той твърди, че групировката е ранила към 2000 израелски бойци при удари по границата сред Ливан и Израел през последните три месеца.

" Хизбула " е изгубила 129 бойци , съгласно личните данни на групата, до момента в който Израел публично твърди, че е изгубил девет бойци.

" За тези, които желаят да знаят за какво се бием на южния фронт, сме длъжни да отговорим. Има две цели на този фронт: оказване на напън върху врага и неговото държавно управление да спрат експанзията против Газа. Втората цел е да се понижи натискът върху съпротивата против " Хамас " в Газа ", съобщи още той.
 Израел даде обещание по-целенасочена битка против
Израел даде обещание по-целенасочена битка против " Хамас "

След войната " Хамас " към този момент няма да управлява Газа, безапелационен е Галант

Галант през вчерашния ден очерта нов стадий от войната на Израел в Газа: по-целенасочен метод на север и по-нататъшно гонене на водачите на " Хамас " на юг, до момента в който Израел се пробва да освободи останалите заложници, държани от палестинската формация.

Под интернационален напън да премине към по-малко интензивни бойни интервенции и изправен пред стопански провокации, Израел понижава силите си в Газа, с цел да даде опция на хиляди резервисти да се върнат на работните си места.. 

Галант уточни, че интервенциите на север ще включват набези, разрушение на тунели, въздушни и наземни удари и интервенции на специфичните сили.

На юг, където по-голямата част от 2,3-милионното население на Газа сега живее в палатки и други краткотрайни убежища, фокусът ще бъде върху ликвидирането на водачите на " Хамас " и спасяването на към 132 израелски заложници, останали от към 240-те , отвлечени на 7 октомври.

След войната " Хамас " към този момент няма да управлява Газа, акцентира Галант и добави, че, до момента в който няма опасност за Израел.

С цел да помогне за попречване на разширението на спора, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън отпътува за Близкия изток.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР