Министърът на отбраната Тодор Тагарев приветства българските военнослужещи, които успешно

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев приветства българските военнослужещи, които успешно
Коментари Харесай

Тагарев: Тази година ще постигнем и ще превишим 2 % от брутния вътрешен продукт за отбраната

Министърът на защитата Тодор Тагарев приветства българските военнослужещи, които сполучливо се завърнаха в родината, след успешно изпълнената задача в оперативния запас на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) и във военната интервенция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина " Алтеа ". Това се случи по време на тържествената гала в Благоевград, съобщи кореспондент на " Фокус “.

" Вашето сполучливо присъединяване издига вашия персонален авторитет, разрешава ви да натрупате опит, да споделяте със своите сътрудници, да се подготвите да работите по-добре с тях тогава, когато е належащо още веднъж и в миро опазващи операции и в действителни бойни условия. Това е един опит, който е извънредно скъп за вас персонално, за вашето формирование и за българската войска “, сподели още той.

Министър Тагарев обърна внимание на това, че с решенията на държавното управление на Република България, вложенията в българската войска са се нараснали доста. " Тази година ние ще реализираме и ще превишим 2 % от брутния вътрешен артикул за защитата, което ще даде опция да получите ново съоръжение, да се готвите още по-интензивно, да повишавате оперативната съгласуемост с нашите съдружници “, добави той.

Министър Тагарев поздрави военните и техните фамилии и с настъпването на новата година, като им пожела здраве и благополучие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР