Министърът на отбраната Тодор Тагарев предложи работа в армията на

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев предложи работа в армията на
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Тагарев предложи на протестиращите миньори да станат войници: Годни ли сте? Елате

Министърът на защитата Тодор Тагарев предложи работа в армията на протестиращите миньори и енергетици на Автомагистрала „ Тракия “.
„ Ако някой се тормози за работата си и е подготвен на тежък труд, е добре пристигнал. Тези, които са душевен и физически годни, са положителни пристигнали в армията. Ние имаме потребност, първа категория труд е. Поне 1000 души от този район можем да вземем в армията, стига да са годни за военната работа “. Това сподели военният министър Тодор Тагарев в ефира на bTV.
И през днешния ден остава блокадата на Автомагистрала „ Тракия “, сложена от миньори и енергетици, в символ на митинг против териториалните проекти за въглищните райони.
8-о утро посрещат протестиращите на палатки там. Част от участниците настояват, че можело да останат и до Коледа. Протестът им е неопределен.
След среща сред представители на синдикалните организации в „ Мини Марица изток “ през вчерашния ден са били изяснени несъгласията посред им и общото мнение до което са стигнали е, че енергетиците не престават митинга дружно с миньорите.
Основно искане остава евакуиране на териториалните проекти от Европейската комисия, като е решено да се допитат до юрист по европейско право, който да ревизира какви са опциите за това.
Протестиращите чакат и на място да дойдат представители на държавното управление, с цел да договарят с тях. Остава и блокадата на пътя към Прохода на Републиката, като настояванията на протестиращите са същите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР