Министърът на отбраната Тодор Тагарев говори пред журналисти като засегна

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев говори пред журналисти като засегна
Коментари Харесай

Тагарев: Учим история по начин, който е писан в голямата си част под диктовката на Кремъл

Министърът на защитата Тодор Тагарев приказва пред публицисти като засегна няколко тематики, които са настоящи в последните дни.

" Беше заложен въпрос за съветското въздействие в България по време на срещата ми в Атлантическия съвет в Съединени американски щати, която беше излъчена онлайн. Там споделих, че едно от обясненията за триумфа на съветската агитация у нас, е, че ние не познаваме личната си история. Учим история по метод, който е писан в огромната си част под диктовката на или непосредствено от Кремъл. Трябва да познаваме по-добре личната си история ", сподели Тагарев, представен от " Новини.бг ".

" Има доста събития и достижения, с които би трябвало да се гордеем. Много от тях не подхождат на ползите на Кремъл, забравени са от хората и не се преподават ", добави той.

По думите му, не се учи за българския офицер Списаревски, а от Русия ни е натрапен измисленият воин Альоша. " Надявам се, че в случай че има неизчистени въпроси в учебниците по история, те ще бъдат, само че това не е моя отговорност. Да се случи с обективно отнасяне на нашата история и необятното познаване на историята ни от българските жители ", разяснява министърът на защитата.

Тагарев заключи визитата си в Щатите по този начин: " Прекрасни срещи на най-високо равнище. Хората, които имат отношение към България: Държавният департамент, Съветът по национална сигурност в Белия дом, Агенцията за отбранително съдействие с компании, визити в неправителствени организации, университети. Много интензивна стратегия. Бях от среща в среща. Имахме открити и доброжелателни диалози. Ние сме съдружници, имаме стратегическо партньорство. Обсъждахме общи проблеми в областта на сигурността и благоприятни условия за общи дейности ".

Не са били взети решения за разполагане на спомагателни войски на български територии. " Това, което дискутирахме и за което представихме взаимно информация, е за многонационалната бойна група, която е основана на наша територия, в каква степен сме подготвени да осигурим съдружниците, които към този момент се намират на наша територия и да осигурим възвръщането на спомагателни сили тогава, когато се наложи. Говорихме и за ускореното създаване на Регионален хъб за ремонт на машините " Страйкър " на наша територия ", сподели министърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР