Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников смята, че Украйна

...
Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников смята, че Украйна
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Украйна каза кога точно войната ще свърши

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников счита, че Украйна ще завоюва войната до идващото лято. В интервю за CNN той сподели, че вижда срещата на върха на НАТО през 2024 година като опция Украйна да се причисли към Алианса.

„ Кой знае, може би това ще бъде доста значим ден за Украйна. Това е единствено моята прогноза “, добави министърът. Когато го попитаха дали счита, че войната ще завърши до идващото лято, той бързо отговори: „ Да. Ще спечелим тази война “.

Резников е уверен, че след края на войната участието на Украйна в НАТО ще бъде в полза на самия Алианс. „ Защото ние се превърнахме в същински източен щит на НАТО и Европа.

Украйна натрупа действителен военен опит – по какъв начин да сдържа руснаците, да ги побеждава, да ги бие със общоприетите натовски оръжия “, сподели той, представен от организация УНИАН.

„ Украински водачи ще стартират да се образоват по какъв начин да ръководят американски изтребители F-16 през август, като образованието ще отнеме най-малко шест месеца “, съобщи още украинският министър на защитата Олексий Резников.

„ Освен това Украйна би трябвало да сътвори нужната инфраструктура за тези изтребители “, изтъкнал украинският министър.

По думите на Резников има опция украински водачи да ръководят F-16 напролет на идната година.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР