Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин сигнализира на 14

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин сигнализира на 14
Коментари Харесай

ISW: Русия мобилизира и лица с двойно гражданство

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин алармира на 14 февруари, че 54-те държави-членки на Контактната група по защитата на Украйна ще продължат да поддържат Украйна в дълготраен проект. Остин съобщи, че Контактната група за защита на Украйна (коалиция от 54 страни, подкрепящи защитата на Украйна) ще " поддържа битката на Украйна за независимост в дълготраен проект " и ще поддържа Украйна по време на пролетната контраатака.

Washington Post заяви на 13 февруари, че администрацията на американския президент Джо Байдън ще разгласи нов пакет от помощ за Украйна " през идната седмица ".

Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).
 Лойд Остин: Путин мислеше, че интернационалната общественост ще се помири
Лойд Остин: Путин мислеше, че интернационалната общественост ще се помири

Започна срещата във формата " Рамщайн "

" Вашингтон пост " заяви, че американски чиновници са алармирали частно на Украйна, че западната помощ за сигурността на Украйна обаче е лимитирана . Анонимен чиновник на държавното управление на Съединени американски щати е декларирал, че чиновници на държавното управление на Съединени американски щати се пробват " да внушат на украинските чиновници, че държавното управление на Съединени американски щати не може да прави нищо вечно ". Последните пакети с помощ от Запада за Украйна били най-хубавият късмет на Киев да промени уверено хода на войната.

Западните източници демонстрират, че продължава да има опасения у Запада по отношение на решимостта на Украйна да задържи Бахмут. " Вашингтон пост " също заяви, че плановиците на защитата на Съединени американски щати правят оценка, че украинските сили не са в положение по едно и също време да пазят Бахмут и да стартират пролетна контраатака и са призовали Украйна да даде приоритет на пролетната контранастъпление пред защитата на Бахмут.

ISW продължава да смята, че решението на Украйна да отбрани Бахмут евентуално е стратегически рационално изпитание , макар разноските за Украйна.

Украинската защита на Бахмут принуди Кремъл да изразходва огромна част от групата " Вагнер " като мощ и да ангажира съветски въздушнодесантни сили с висока стойност , с цел да поддържат изтощителния прогрес.
 Американски специалист: Боевете за Бахмут нямат на практика смисъл
Американски специалист: Боевете за Бахмут нямат на практика смисъл

Според него Киев има дребни шансове да резервира града

Украинската защита на Бахмут утежни обилни съветски сили и евентуално ще сътвори удобни условия за бъдеща украинска контраатака. Ако съветските войски бяха завладяли Бахмут без забележителна украинска опозиция, те можеха да се надяват да разширят интервенциите си по способи, които биха принудили Украйна да построи небрежно отбранителни позиции в по-неблагоприятен терен. Следователно, отбраната на Бахмут от Украйна и предприемането на старания за основаване на условия за контранастъпление евентуално са допълващи се, а не взаимно изключващи се действия. Като се има поради, че съветските сили щяха да продължат офанзивата си оттатък Бахмут, в случай че Украйна съобщи града по-рано.

Съобщава се, че съветското Министерство на защитата (МО) набира пандизчии и имитира отношението на групата " Вагнер " към пандизчиите като към пушечно месо. CNN заяви, че съветското МО е набирало непосредствено пандизчии, които са били ситуирани в Соледар, Донецка област, във формирования на 2-ри армейски корпус на Луганската национална република (ЛНР) през октомври 2022 година

Осъдените се оплакаха пред CNN за претърпяното , откакто им е било подредено да щурмуват украинските отбранителни позиции. CNN също получи запис от умрял пандизчия, който се опасяваше, че съветското МО ще го екзекутира, откакто оцеля при нахлуване над Соледар, макар че този боец по този начин или другояче беше погубен в деяние дни по-късно. Тези наказани прецизираха, че съветското МО ги е вербувало, откакто групата в началото ги е пренебрегнала и даже е обвинила съветските сили в водене на тенденциозен другарски огън против наказаните.

Решението на съветското министерство на защитата да набира пандизчии е знак, че Кремъл се стреми да експлоатира пандизчиите за бъдещи офанзиви с човешка вълна по сходен метод като " Вагнер ", макар лимитираната бойна успеваемост на пандизчиите. Представителят на Главното ръководство на военното разузнаване на Украйна Андрий Усов съобщи, че министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу и началникът на съветския Генерален щаб Валерий Герасимов основават затворнически запас с пушечно месо, който биха могли да управляват непосредствено посредством частни военни компании на МО.
 Пригожин се хвали, че основал плантация за тролове против грубата агитация на Запада
Пригожин се хвали, че основал плантация за тролове против грубата агитация на Запада

Съединени американски щати считат, че Агенцията за интернет проучвания се е намесила в изборите им през 2016 година

Интегрирането на тези затворнически сили от съветското МО във формированията на ЛНР също може да допуска, че съветските военни командири се пробват да избегнат преструктурирането на някои от техните стандартни елементи, с цел да се поберат на незадоволително готови пандизчии. ISW преди този момент е следила случаи на съветски прокси въоръжени формирования, получаващи неприятно отношение от съветските стандартни сили, и съветското командване може да се е пробвало да не нарушава в допълнение морала на единицата посредством консолидиране на пандизчии.

Набирането на пандизчии от съветското МО през есента на 2022 година може също да съвпадне със засилващите се рецензии от финансиста на групата Евгений Пригожин. Пригожин стартира обществено да нападна съветски военни командири при започване на октомври и намесата на съветското МО в схемата му за набиране на личен състав може да е разпалила някои от тези недоволства с стандартната съветска войска и бюрокрацията на МО.

Представител на съветската група пандизчии Gulagu.net също означи, че мнозина в Москва са почнали да се опасяват от Пригожин и неговата непредсказуема и непрестанно възходяща огромна " проведена незаконна група от наемници и убийци ".

Оттогава Кремъл се дистанцира от " Вагнер " - както риторично, по този начин и като евентуално лиши Пригожин от способността да набира и образова пандизчии. Украинският общоприет щаб да вземем за пример заяви, че съветското МО е почнало да употребява Кадамовския полигон в Ростовска област за образование на мобилизирани и доброволци в продължение на няколко седмици, до момента в който " Вагнер " не е могъл да тренира на полигона от началото на 2023 година
 Появи се още едно видео с екзекуция на наемник на
Появи се още едно видео с екзекуция на наемник на " Вагнер "

От канала в Telegram " Сива зона ", непосредствен до частната военна компания

Руските военни чиновници евентуално се пробват обществено да наподобяват по този начин, като че ли обръщат внимание на зараждащите недоволства от страна на активизирания съветски личен състав. Руският омбудсман по правата на индивида Татяна Москалкова твърди, че е изпратила апел до началника на Генералния щаб Валерий Герасимов за следствие на тъжби от мобилизирани чиновници от Република Татарстан.

Москалкова евентуално се е позовала на обжалване от детайли на 1231-ви полк от Татарстан, които преди този момент се оплакаха от неприятно отношение към тях като пушечно месо и липса на военна техника след назначението им под командването на неуточнени детайли от 1-ви армейски корпус на Донецката национална република (ДНР). Мобилизираните мъже от 1231-ви полк подадоха публична тъжба, че командването на ДНР е определило мобилизираните мъже като еднократни щурмови сили, след което съгласно известията съветските командири са изтеглили 1231-ви полк.

Въпреки това, родственици на военнослужещи от 1231-ви полк оповестяват, че мобилизираните военнослужещи са разпределили лицата, които са подписали жалбата, в разнообразни елементи, като някои са подчинени на командването на ДНР, евентуално като наказателна мярка.

Руското министерство на защитата (МО) разгласи, че Кремъл не може публично да приключи първичния декрет за готовност на съветския президент Владимир Путин, потвърждавайки, че анулирането на указа ще докара до загуба на руснаците от мобилизационните си компенсации и финансови обезщетения.

Кремъл и съветското министерство на защитата евентуално са срещу всеки декрет, публично прекратяващ мобилизацията, защото това би разрешило на мобилизираните руснаци да се върнат вкъщи от фронтовата линия. Руското министерство на защитата евентуално е дефинирало мобилизацията като правно съображение за компенсации в опит да подведе руснаците, които се застъпват за формалния завършек на мобилизацията. Украинският общоприет щаб също заяви, че съветски чиновници се пробват да активизират учени в Научно-изследователския институт " Полюс ", като популяризират бонусите и обществените придобивки за мобилизирани хора.

Руското министерство на защитата продължава практиките си за криптомобилизация, което накара Държавния департамент на Съединените щати да предизвести американско-руски двойни жители да се въздържат от пътешестване до Русия, с цел да избегнат готовност на 13 февруари.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори на предизвестието на Съединени американски щати, заявявайки, че до момента в който в Русия не е планувана нова вълна от готовност , лицата с двойно поданство в Русия са " преди всичко руснаци ".

По този метод изказването на Песков демонстрира, че Кремъл ще обмисли вербуването или активизирането на двойни жители. Руското опозиционно издание Meduza заяви, че градската администрация на Байконур предлага 260 000 рубли (3530 USD) на жителите на Байконур, Казахстан (град, който Русия наема за следения от Русия космодрум там), с цел да вземат участие във войната в Украйна.

Meduza заяви, че администрацията на град Байконур разгласи през септември 2022 година, че няма да разреши на Кремъл да активизира жителите срещу волята им.

Кремъл продължава да изтегля сили и военно съоръжение от най-северозападните си граници с НАТО, с цел да поддържа съветската война в Украйна. Ръководителят на норвежката разследваща работа Нилс Андреас Стенсьонес сподели пред The Barents Observer, че съветските сухопътни сили на полуостров Кола в северозападна Русия са били понижени до една пета от първичния си състав преди нахлуването в Украйна.

Stensønes оцени, че почти три съветски батальонни тактически групи (приблизително 3000 военнослужещи), ситуирани на полуостров Кола, са взели участие в съветското навлизане, от които до половината от назначения им персонален състав е умрял в борба. Стенсьонес оцени, че съветският Северен флот е изгубил до 100 танка и бронирани машини.

Решението на Кремъл да разположи войски надалеч от границите на Русия, които са най-близо до НАТО, поддържа дългогодишната преценка на ISW, че Кремъл не е угрижен за стандартната военна опасност на НАТО против Русия.

Руските сили - изключително незадоволително квалифицираният мобилизиран личен състав - не престават да понасят тежки жертви, до момента в който Русия ускорява своите настъпателни интервенции в Донбас. Разследване на BBC, съветското опозиционно издание Mediazona и доброволци оповестяват, че от доказаните 14 093 съветски смъртни случая по време на нашествието.  1082 съветски мобилизирани военнослужещи са били убити в пердах. 40 % от тях са починали през първите седмици на 2023 година

В отчета се отбелязва, че датите на некролозите на активизирания личен състав през октомври демонстрират, че войските са упражнявали от три до седем дни. В отчета се показва, че съветските сили са употребявали бойци, подготвени за една компетентност, по друга компетентност на фронта, което демонстрира неприятно систематизиране на ресурсите, липса на единодушие и неопитност за обмисляне.

Руските публични лица не престават да интегрират окупираните региони в съветската система на ръководство. Ръководителят на Луганската национална република (ЛНР) Леонид Пасечник и ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин обявиха на 14 февруари, че Кремъл е хазаин на курс за образование по държавна работа и ръководство на процеса на интеграция за над 6000 сегашни и бъдещи окупационни управляващи в Русия Висше учебно заведение по обществена администрация към Руската президентска академия за национално стопанство и обществена администрация.

Украинският център за опозиция означи, че Русия е стартирала тази стратегия и е довела огромен брой съветски държавни чиновници, с цел да запълни дефицита на локални сътрудници.

Съобщава се, че над 80 % от 6000 " експерти ", които ще завършат програмата, ще бъдат руснаци. Комисарят на Руската федерация по правата на детето Мария Лвова-Белова съобщи по въпроса на 13 февруари, че 60 експерти от ДНР и ЛНР ще завършат едноседмичен стаж по покровителство за деца в Москва.

Ръководителят на окупационната администрация на Запорожка област Евгений Балицки съобщи на 14 февруари, че комисията по икономическа политика на Съвета на федерацията на Русия се е събрала, с цел да разиска икономическото развиване и интеграцията на Запорожка област.

Украинският център за опозиция заяви на 14 февруари, че членове на украинската и татарската партизанска група " Атеш " са направили офанзива със самоделно взривно устройство (IED) против кола, пренасяща двама съветски военни и двама представители на съветските специфични служби в Нова Каховка, окупираната Херсонска област.

Украинският център за опозиция съобщи, че детонацията е умъртвила двама и оставила двама в тежко положение.  Местен украински телеграм канал твърди, че нападението е осъществено на 10 февруари пред съветски окупационен полицейски сектор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР