Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин отхвърли аргументите, че

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин отхвърли аргументите, че
Коментари Харесай

Лойд Остин: САЩ нямат доказателства, че Израел извършва геноцид в Газа

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин отхвърли причините, че Израел прави геноцид против палестинците в Газа, като съобщи, че няма доказателства за това.

" Нямаме никакви доказателства за геноцид, [извършван] от Израел в Газа ", съобщи Остин пред сенатската комисия по въоръжените сили по време на чуване за бюджета, където показанията му бяха прекъсвани няколко пъти от протестиращи.

Коментарите на Остин идват в миг, когато се ускорява натискът върху администрацията на Байдън и демократите по отношение на поддръжката на Съединени американски щати за спора.

Те идват и откакто един от членовете на комисията, сенатор Елизабет Уорън, съобщи предходната седмица, че интернационалните чиновници биха могли да дефинират, че войната в Газа съставлява геноцид от правна позиция.

Притиснат от основния републиканец в комисията, сенатор Роджър Уикър от Мисисипи, Остин не дефинира офанзивите на Хамас против Израел от 7 октомври като геноцид, само че ги назова " ужасяваща терористична офанзива " и съобщи, че " сигурно са военно закононарушение ".

Остин изложи причини в интерес на пакета за задгранична помощ, който е спрян в Камарата на представителите и който би отключил милиарди военна помощ за Израел, както и за Украйна и тихоокеанските съдружници. В същото време ръководителят на Пентагона акцентира напъните за освобождение на филантропична помощ за палестинците.

" Наистина имам вяра, че... в случай че желаят да основат дълготраен резултат във връзка с стабилността, тогава считам, че нещо би трябвало да помогне на палестинския народ ", сподели Остин в замяна на реплики със сенатор Том Котън.

Остин сподели също, че военната интервенция за основаване на пристан в Газа, на който да се доставя филантропична помощ по море, ще бъде подготвена до края на април.

" Това е нещо, което имаме опция да създадем и би трябвало да създадем ", сподели Остин за интервенцията по построяването на кея./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР