Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин нареди американският самолетоносач

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин нареди американският самолетоносач
Коментари Харесай

САЩ задържа военни кораби в Средиземно море, Байдън отвърна условно за среща с Путин

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин подреди американският самолетоносач " Хари Труман " и съпътстващите го военни кораби да останат в Средиземно море, вместо да се придвижват към Близкия изток. Решението беше взето в миг, когато има паника поради скупчването на съветски войски до украинската граница, съобщи Асошиейтед прес.

Служител от региона на защитата сподели, че смяната в проектите за напредването на самолетоносача и петте съпътстващи го кораба отразява нуждата от непрекъснато наличие в Европа. Това е нужно, с цел да бъдат успокоени американските съдружници и сътрудници в района, съобщи източникът, поискал анонимност.

" Хари Труман " дойде в Средиземно море на 14 декември и се предвиждаше да продължи към района на Персийския залив.

Американският президент Джо Байдън пък отговори на въпрос дали ще се срещне с съветския водач Владимир Путин на 10 януари, като сподели " ще забележим ", съобщи Ройтерс.

На 10 януари се планува представители на Съединени американски щати и Русия да проведат договаряния за сигурността. Двете страни оповестиха това в понеделник. Очаква се в диалозите да бъде разисквано възходящото напрежение поради Украйна.

Белият дом не отговори на питане дали в своя коментар Байдън е имал поради договарянията по сигурността на по-ниско равнище.

В същото време Държавният департамент съобщи, че е прекомерно рано да се каже дали Иран се е върнал с градивен метод в договарянията за избавяне на нуклеарното съглашение от 2015 година.

Съединени американски щати показаха внимателна позиция на фона на оптимистичните изказвания, направени от Иран и Русия във връзка възобновените тази седмица договаряния във Виена.

Иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан сподели, че е допустимо да бъде реализирана договорка в близко бъдеще, в случай че другите страни покажат " почтеност ", а съветският представител Михаил Улянов съобщи, че работна група реализира " неоспорим прогрес " в договарянията.

Според представителя на Държавния департамент Нед Прайс има прочут прогрес при най-новия кръг договаряния, само че е прекомерно рано да се каже дали Иран се е върнал в договарянията, с цел да надгражда върху към този момент постигнатото.

" В момента ние вършим оценка в хода на тези договаряния дали иранците са се върнали с дневен ред от нови въпроси или предварителни решения на към този момент показаното ", сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР