Министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич заяви, че снощи

...
Министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич заяви, че снощи
Коментари Харесай

Съветът за национална сигурност в Белград обсъди ситуацията в Северно Косово

Министърът на защитата на Сърбия Милош Вучевич съобщи, че нощес на съвещание на Съвета за национална сигурност, което е било управлявано от президента Александър Вучич, е било решено, че мирът би трябвало да се запази, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

" Затова призоваваме албанците и сърбите да успокоят обстановката, а изключително приканвам сърбите на север да запазят успокоение, да не се поддават на провокации и да почитат ЕУЛЕКС и КейФОР, съобщи Вучевич в Инстаграм. Той посочи, че " страната ще направи всичко, с цел да се запазят отечеството и мирът за всички жители на Сърбия ". Ние единствено желаем нашият народ да остане в родните си места и по тази причина настояваме да се съблюдава Брюкселското съглашение и да се образува Съюз на сръбските общини, съобщи Вучевич.

Сръбската национална телевизия заяви, че нощес в селището Рударе край Звечан е била чута пукотевица и детонация. Не е известно кой е стрелял. Прищинският вестник " Коха " написа, базирайки се на очевидци, че в Бошнячка махала в северната част на Косовска Митровица през вчерашния ден е имало мощна детонация, само че и за тази информация няма публично удостоверение, отбелязва Танюг.

Заради настоящата обстановка в северната част на Косово през днешния ден няма да работят главните и междинните учебни заведения, които действат в границите на системата на Република Сърбия, оповестява Косово онлайн. В този миг още не се знае докога просветителните институции в Северно Косово ще останат затворени, отбелязва порталът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР