Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу най-после притисна“ достатъчно

...
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу най-после притисна“ достатъчно
Коментари Харесай

Под натиска на Кремъл: Беларус се съгласи Русия да извърши евентуален „ядрен удар“ от нейна територия

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу най-сетне „ притисна “ задоволително мощно Беларус, откакто по време на днешното си посещаване в Минск са подписани документи, определящи процедурата за предпазване на съветски нуклеарни оръжия в Беларус.

Това се случи по време на среща сред Шойгу и министъра на защитата на Беларус Виктор Хренин, написа Беларуски Гаюн. Според мониторинговата група страните са разискали въпроси, свързани с военно-техническото съдействие, а също по този начин са подписали документи за потреблението на " нуклеарно оръжие ".

„ По време на срещата бяха подписани документи, определящи процедурата за запазване на съветското нестратегическо нуклеарно оръжие в особено вместилище на територията на Република Беларус “, написа Гаюн.

В същото време Current Time прецизира, че Шойгу по време на срещата е подчертал, че решението за потреблението и контрола на нуклеарните оръжия ще се реализира само от Русия.

„ Русия не предава нуклеарни оръжия на Република Беларус: контролът върху тях и решението за тяхното потребление остават за съветската страна “, акцентира той.

На собствен ред Хренин загатна, че Република Беларус се е съгласила да разположи нестратегически нуклеарни оръжия на своя територия в отговор на " нападателната политика на вражески страни ".

По-рано Руската федерация и Беларус се договориха за взаимно създаване на нуклеарно вместилище, което трябваше да бъде приключено в Беларус до 1 юли 2023 година В същото време съветският президент Путин сподели, че Москва е разположила и 10 самолета в Беларус, способни да носят тактическо нуклеарно оръжие.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР