Министърът на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс обеща подкрепата

...
Министърът на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс обеща подкрепата
Коментари Харесай

Британският министър на отбраната разочарован - думите му били „невярно представени“ на Украйна

Министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс даде обещание поддръжката си за Украйна, откакто предложи нападнатата страна да покаже, че е   " признателна " за военната поддръжка, която й е оказана, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11161
Уолъс, който разкри пред в. „ Сънди таймс “, че възнамерява да подаде оставка при идващите промени в кабинета и да се отдръпна като член на Народното събрание на идващите избори, разгласява в „ Туитър “ дълъг текст на украински, с цел да обясни какво е желал да каже.

Военният министър направи забележката, откакто президентът на Украйна Володимир Зеленски дефинира като " неуместно " НАТО да упорства, че към момента има условия, които неговата страна би трябвало да извърши, преди да може да получи участие, откакто войната с Русия завърши.

Уолъс написа в „ Туитър “: „ мненията ми за това по какъв начин най-добре да поддържа Украйна провокираха огромен интерес и бяха ненапълно погрешно показани “.

„ За протокола, като човек, който е бил в челните редици на активизирането на поддръжка за Украйна, разисках провокациите, които могат да зародят, до момента в който работим за общата цел да помогнем на Украйна да получи това, от което се нуждае, с цел да победи тази противозаконна инвазия. “

„ Казах, че Украйна от време на време би трябвало да си дава сметка, че в доста страни и в някои парламенти няма такава мощна поддръжка, както във Англия.

Той сподели, че забележката му не е коментар за държавните управления, а " по-скоро за жителите и членовете на парламентите ".

„ Имаме шанс, че жителите на Обединеното кралство и всички партии в нашия парламент поддържат нашите старания да предоставим на Украйна нужните средства “, сподели Уолъс.

„ Рейтингът ни на утвърждение за поддръжка на Украйна е измежду най-високите в Европа – над 70 % “.

„ Думите ми имаха за цел да подчертаят, че е значимо да се помни, че човек не би трябвало да убеждава себе си, а да постави старания да доближи до други жители, които към момента би трябвало да бъдат убеждавани. “

Уолъс също загатна и думите си, че Обединеното кралство не е компания за онлайн доставка като „ Амазон “, откакто му е бил даден лист с мечтаните военни доставки.

„ Думите ми за „ Амазон “ бяха казани предходната година, с цел да се подчертае, че връзките на Англия с Украйна не са като „ трансакция “, а са повече като „ партньорство “, сподели той.

„ Аз персонално ще продължа да поддържам Украйна по нейния път толкоз дълго, колкото е належащо, само че националните парламенти постоянно имат конкуриращи се потребности и Украйна и Обединеното кралство би трябвало да продължат да предизвикват тази мощна поддръжка с обстоятелства и другарство. “

Миналата седмица министър председателят Риши Сунак се дистанцира от думите на Уолъс, като сподели, че украинският президент е " изразил благодарността си за това, което направихме в няколко случая ".

По-късно Зеленски сподели: „ Вярвам, че постоянно сме били признателни на Обединеното кралство “. „ Не знам какво имаше поради и по какъв начин по различен метод би трябвало да бъдем признателни, уточни Зеленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР