Министърът на отбраната на Франция заяви, че иска да запази

...
Министърът на отбраната на Франция заяви, че иска да запази
Коментари Харесай

Нетаняху: Няма да позволим на Иран да получи ядрено оръжие

Министърът на защитата на Франция съобщи, че желае да резервира нуклеарната договорка жива, само че предизвести Иран , че може да се сблъска с повече наказания, в случай че не съблюдава своята част от договорката, оповестява " Ройтерс ".

" Днес нищо не би било по-лошо от това Иран да изостави това съглашение . Бихме желали съглашението да продължи ", разяснява Флоренс Парли в изявление за БФМ.

В същото време, отговаряйки на въпрос за възможни наказания от страна на Европа при положение на неспазване на отговорностите по взаимния проект за деяние, Парли добавя, че подобен въпрос може да бъде издигнат . " Днес няма никакви наказания от Европа , тъй като до момента Иран е изпълнявал своите отговорности . Ако тези задължения не бъдат спазени, естествено този въпрос ще бъде издигнат ", изяснява Парли.
 Иран се отдръпна от основни задължения по нуклеарната договорка
Иран се отдръпна от основни задължения по нуклеарната договорка

Техеран може да усили обогатяването на уран

Държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз ще обсъдят ултиматума на Иран по отношение на Съвместния проект за деяние (DIPA) по отношение на иранската нуклеарна стратегия на неофициална среща на високо ниво в Сибиу (Румъния) на 9 май, разяснява европейският дипломатически източник пред ТАСС.

" В момента оценяваме изказването на Иран, след което ще последва нашата реакция . Този въпрос ще бъде разискван на срещата на върха в Сибиу и в Съвета на Европейски Съюз (на равнище външни министри на 13 май) в Брюксел ", добавя източникът.

В същото време Израел съобщи, че няма да разреши на Иран да получи нуклеарно оръжие , разяснява министър председателят Бенямин Нетаняху. " Тази заран, до момента в който пътувах, чух, че Иран има намерение да продължи нуклеарната си стратегия . Няма да позволим на Иран да получи нуклеарно оръжие. Ще продължим да се борим с тези, които ще ни убият ", изяснява Нетаняху в тирада, отбелязвайки Деня на паметта на Израел, представен от " Ройтерс ".
 Помпео е във Англия и слага
Помпео е във Англия и слага " специфични връзки " след Брекзит

Изпраща обръщение на Иран да мисли два пъти преди да нападна американски ползи

Китай приканва за цялостното използване на нуклеарното съглашение с Иран . Това заяви на брифинг, представителят на външното министерство Ген Шуан, представен от ТАСС.

" Защитата и осъществяването на Съвместния повсеместен проект за деяние е обща отговорност на всички страни . Призоваваме всички заинтригувани страни да създадат всичко належащо, с цел да се избегне ескалация на обстановката ", разяснява дипломатът.

Официалният представител на Министерството на външните работи на Китай означи също, че " Иран изцяло извършва отговорностите си " в границите на съглашението.
 Иран отслабва уговорките си към нуклеарното съглашение от 2015-а
Иран отслабва уговорките си към нуклеарното съглашение от 2015-а

Историческото нуклеарно съглашение се запътва към коша
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР