Министърът на отбраната на Франция Себастиен Лекорню проведе телефонен разговор

...
Министърът на отбраната на Франция Себастиен Лекорню проведе телефонен разговор
Коментари Харесай

Френският министър на отбраната проведе телефонен разговор с Шойгу – първият за година и половина

Министърът на защитата на Франция Себастиен Лекорню организира телефонен диалог с съветския си сътрудник Сергей Шойгу. Разговорът сред ръководителите на военните ведомства в Париж и Москва е първи по рода си от октомври 2022 година насам, излиза наяве от прессъобщение от Министерството на защитата на Франция, представено от " Фокус ".

В хода на полемиката Лекорню е осъдил офанзивата в комерсиалния център " Крокус Сити Хол " край Москва и е уверил, че в Париж не разполагат с информация за хипотетичната връзка на нападението в Руската федерация с Украйна. В тази връзка министърът е призовал Кремъл да спре прехвърлянето на отговорността на Киев.

" (След) нападението покрай Москва на 22 март от " Ислямска страна “, министърът напомни нашето мощно наказание и солидарността на Франция с жертвите и техните фамилии. Той удостовери, че Франция няма информация, която да откри връзка сред тази офанзива и Украйна. Той прикани Русия да спре всякаква употреба “, се споделя в прессъобщение на френското военно министерство.

Освен това Лекорню е осъдил и " войната, която Русия води против Украйна “. Той е подчертал, че Франция ще продължи да оказва поддръжка на украинската страна " толкоз дълго и толкоз интензивно, колкото е належащо в нейната битка за независимост и суверенитет, с цел да донесе мир и сигурност на европейския континент “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР