Министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри днес, 28 юни, внушителен

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри днес, 28 юни, внушителен
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри паметник на кан Тервел

Министърът на защитата Красимир Каракачанов откри през днешния ден, 28 юни, величествен монумент на българския държател кан Тервел в град Свети Влас. Поводът е 1300-годишнината от успеха на кан Тервел над арабския халифат при Константинопол. Министър Каракачанов преряза лентата на паметника дружно с Йордан Динев, ръководител на фондация „ Българска памет – братя Диневи “.

„ Откриването на паметника на този популярен български държател е добър знак за това, че във времена на нихилизъм и джендърски идеологии българинът не се предава, а пази и възражда националните и православните полезности “, съобщи министърът на защитата. „ След паметника в Свети Власт ще има и други паметници в страната, които ще припомнят на поколенията, че кан Тервел е избавил освен България от ислямизация, само че и Европа “, акцентира министър Каракачанов.

На тържествената гала участваха членовете на инициативния комитет за честването на бележитата годишнина - акад. Антон Дончев, проф. Николай Михайлов и проф. Стоян Райчевски, както и командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, представители на локалната власт и жители.

Венци и цветя пред паметника бяха положени от името на Министерството на защитата, фондация „ Българска памет – братя Диневи “, Военноморските сили и от признателни жители.
Министърът на защитата Красимир Каракачанов е ръководител на Националния предприемчив комитет за честването на 1300-годишнина от успеха на кан Тервел над арабите. Паметникът е дело на фондация „ Българска памет – братя Диневи “. Автор на скулптурата е Петко Йорданов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР