Министърът на отбраната Георги Панайотов призова военнослужещите от българската армия

...
Министърът на отбраната Георги Панайотов призова военнослужещите от българската армия
Коментари Харесай

Георги Панайотов призова армията да даде пример и да се ваксинира срещу COVID-19

Министърът на защитата Георги Панайотов прикани военнослужещите от българската войска да се имунизират, съобщи БГНЕС.

„ В борбата против COVID-19 на първа линия този път са българските медици, които се борят поради нас. С този вирус би трябвало да се води непоколебима битка. Ваксините на този стадий са единственият метод за отбрана. Сега е моментът и българската войска да послужи за образец на обществото, какъвто постоянно е била като избере да поддържа имунизацията в България “, прикани министър Панайотов.

Той напомни, че България една от първите страни в света, която ползва имунизациите. За това принос има и българската войска. По време на Първата международна война популацията в регионите, където е оперирала българската войска е било имунизирано против едра шарка.

„ През 1928 година страната ни е една от първите в Европа, която ликвидира едрата шарка. В началото на предишния век сме една от първите страни в света, която стартира да употребява ваксини против дифтерит. България още веднъж е една от първите страни, които ползват БЦЖ ваксини против туберкулоза още преди необятното ѝ въвеждане. Благодарение на имунизациите са изкоренени редица публично рискови болести, които са били камшик за човечеството през всичките епохи до момента “, акцентира министър Панайотов.

Той също по този начин обърна внимание на здравната статистика. Според нея 97% от настанените за лекуване във ВМА не са имунизирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР