Министърът на отбраната Драгомир Заков се срещна с британския министър

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков се срещна с британския министър
Коментари Харесай

Министър Заков проведе среща с британския министър за Европа и Северна Америка

Министърът на защитата Драгомир Заков се срещна с английския министър за Европа и Северна Америка Джеймс Клевърли, който е на работно посещаване в България.

В рамките на двустранните диалози бяха разисквани необятен кръг от въпроси, в това число вероятностите за развиване на взаимоотношенията в региона на защитата, обстановката в Украйна и взаимните старания за създаване на качества за противопоставяне на дезинформацията.

По време на срещата беше маркиран градивният разговор по въпросите на съдействието във военната сфера сред двете страни. Модернизационните процеси, протичащи в българските въоръжени сили, също бяха измежду дискутираните тематики. Министър Драгомир Заков оцени напъните и ангажираността на Обединеното Кралство за даване на поддръжка за повишение на оперативната съгласуемост и качествата на Българската войска. Той срещна представителя на Обединеното Кралство с проектите за образуване на водена от страната ни батальонна бойна група.

Двамата министри се сплотиха към мнението, че са нужни взаимни дейности в противодействието на дезинформацията. Министър Заков акцентира, че тематиката е на напред във времето в дневния ред и България прави оценка високо английската поддръжка в тази област.

В срещата присъединяване взе и изключителният и пълномощен дипломат на Обединено Кралство Англия и Северна Ирландия Н. Пр. доктор Роб Диксън.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР