Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви, че

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви, че
Коментари Харесай

Пред промяна е планът за управление на Природен парк Витоша ?


Министърът на околната среда и водите Нено Димов съобщи, че е на път смяна и на настоящия проект за ръководство на Природен парк " Витоша ". По време на днешния парламентарен надзор той изясни, че се преглеждат два разновидността. Министърът отговори и на въпрос на депутати от Българска социалистическа партия - Румен Георгиев, Крум Зарков, Пенчо Милков, определени от София.

„ Има два разновидността – единият е приемане на новия проект, който е върнат с спомагателни въпроси към дирекцията на Природен парк „ Витоша “, а другият е изменение на съществуващия проект “, изясни по-късно пред публицисти екоминистърът.
„ В момента и двата разновидността се преглеждат като благоприятни условия, с цел да забележим кой е най-бързият метод, по който да се действа, с цел да се развива Природен парк „ Витоша “, сподели той, като посочи, че чака отговор от управата на парка.
„ Очаквам до края на февруари, дори доникъде на месеца да получа назад информацията от Природен парк „ Витоша “ и на база на това ще решим по какъв начин да действаме.
Парк „ Витоша “ би трябвало да бъде върнат на софиянци. Това закъснение през последното десетилетие е прекомерно дълго. Най-сетне съпротивата за това паркът да не може да се развива би трябвало да се преодолее “, съобщи министърът.
Министър Димов добави още, че „ Трябва да се направи организационен проект, който да мине през екологична оценка и оценка за сходство, а в случай че има капиталови планове те да минат през оценка за влияние върху околната среда “, сподели още той.

Такава смяна на проекта за ръководство на Национален парк " Пирин " докара до неодобрение измежду природозащитниците и ги извади на митинги още в края на 2017 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР