Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще участва

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще участва
Коментари Харесай

Новата система за информация за чистотата на въздуха ще бъде официално представена

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще взе участие в представянето на нова система за даване на информация на обществеността за качеството на атмосферния въздух (КАВ) в действително време, създадена от Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС).
Системата служи за визуализиране на данни, събирани и обработвани от Националната автоматизирана система за мониторинг на КАВ. Информационната система употребява географски карти за показване на измервателните пунктове от Националната автоматизирана система за мониторинг на КАВ. Тя дава опция за обзор на измерваните от даден пункт концентрации на съответните замърсители. Данните за измерените концентрации се пресъздават благодарение на графики.
Информационната система дава както опцията за обзор на данни в действително време, по този начин и опция за правене на справочна информация за измерените средночасови, средноденонощни и средногодишни стойности на съответните замърсители. Показателите, за които може да бъде направена справочна информация посредством системата, са: фини прахови частици (ФПЧ10 и ФПЧ2,5), серен диоксид, азотен диоксид, озон и метеопараметри. В системата е налична информация от 2015 година досега. Визуализирането на информация за качеството на атмосферния въздух се прави въз основата на постъпващите в действително време данни от Националната автоматизирана система за мониторинг на КАВ. Тя ще бъде обществено налична на интернет страницата за Изпълнителна агенция по околна среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР