Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов
Коментари Харесай

Решено: Ще бъде изграден втори кабинков лифт на Банско

Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила внесе като изключителна точка на държавното съвещание предлагането да се прегледа смяната в Плана за ръководство на Национален парк „ Пирин “.

Той е имал един час, даден му от премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, с цел да се приготви и да изложи предлагането си.

При капиталов интерес ще се прави втори кабинков въжен превоз в Банско, стана ясно след съвещанието на кабинета, заяви министър Димов.

"Внесена бе спомагателна точка по молба на кмета на Банско, който желае продължение на процедурата от 2013 година, беше импортирана и втора точка, която ясно разпорежда на министъра на околната среда и водите при съществуването на капиталов план за нова кабинкова линия в ски зона Банско да се подхващат всички ограничения по екологичното законодателство, тъй че такава да бъде направена във допустимо най-кратък период. Това е на процедура основата, която отваря опцията за построяването при капиталов интерес на втора кабинкова линия и решаването на един проблем, който, сякаш, има огромно единодушие, така че е извънредно време да бъде решен ", съобщи министър Димов.

Той бе безапелационен, че това ще подкрепи развиването на ски спорта у нас: "Разбира се, това отваряне е и към развиването на ски спорта в Банско, а може би и добър знак за развиването му като цяло в България. Има своите съществени стопански измерения. Това е сполучлив миг в навечерието на новия ски сезон. Каквото и капиталово желание да има, какъвто и план да бъде заложен, ще мине през цялото екологично законодателство - оценка за влияние на екологичната среда, екологична оценка и оценка за сходство. Именно тези процедури ще кажат по какъв начин построяването на втори кабинков въжен превоз, ще би трябвало да бъде обезщетено в останалата част Националния парк ", сподели министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР