Министърът на околната среда и водите Нено Димов, който все

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов, който все
Коментари Харесай

Нено Димов - първият задържан действащ министър

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, който към момента е в ареста, е първият арестуван настоящ министър в новата ни история.

От прокуратурата не прецизираха по кое следствие го задържат - за водната рецесия в Перник или поради лицензите на компаниите за импорт на отпадък от чужбина.

Премиерът Борисов не отговори на въпроса, дали ще освободи Димов от поста, като посочи, че той е квотата на „ Обединените патриоти ”.

24-часовата мярка за задържане под стража изтича през днешния ден в късния следобяд. Той прекара нощта в ареста на 3-то районно полицейско ръководство, а от прокуратурата оповестиха, че по-късно през днешния ден ще стане ясно ще бъде ли повдигнато обвиняване.

Екоминистърът е един от десетките отведени за разпит при вчерашната акция на Специализираната прокуратура, Министерството на вътрешните работи, Държавната организация " Национална сигурност " и Антикорупционната комисия поради водната рецесия в Перник.

Разследващите търсеха при обиска в кабинета на министър Димов и доказателства за аферата с италианския отпадък.

По неофициална информация, с изключение на Нено Димов, през вчерашния ден в Националното разследване за по няколко часа са били и някогашният регионален шеф на Перник Ирена Соколова и шефът на ВиК- Перник Иван Витанов. Извършен е обиск и в дома на някогашния кмет на града Вера Церовска. На този стадий и тримата са единствено очевидци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР