Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил Димитров е

...
Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил Димитров е
Коментари Харесай

Емил Димитров разпореди проверки за проводимостта на реките и за нерегламентирани сметища

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и издаде заповед, с която подрежда районните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) да стартират инспекции за съществуване на нерегламентирани сметища и обезпечаване проводимост на реките.

До 14 февруари екоинспекциите би трябвало да издадат наставления до кметовете за предприемане на ограничения за разчистване и недопускане на нерегламентирани замърсявания (сметища), включително и по реките и прилежащите територии в обсега на съответната община. До 31 май Регионална инспекция за опазване на околната среда би трябвало да извършат инспекции на място дали общинските управляващи са изпълнили предписанията. Съгласно заповедта при определяне на нерегламентирани замърсявания с боклуци, във допустимо най-кратък период екоинспекциите ще постановат актове.

Глоба за нерегламентирани сметища постанова община Родопи

Министър Димитров разпореди на Басейновите дирекции към Министерство на околната среда и водите да основат организация за инспекции на положението и проводимостта на речните кревати. Заповедта важи за обектите, на които не са осъществявани инспекции по заповед на кмета и регионалния шеф. В период до 28 февруари кметовете ще би трябвало да показват в Басейновите дирекции план-график за плануваните през 2020 година инспекции на секторите от реката, чиято проводимост е понижена. Басейновите дирекции ще изискат и от „ Напоителни систми “ ЕАД информация за предоставените от тях публични услуги за отбрана от нездравословното влияние на водите – за планувани действия по обособените сектори за поддържане на реки, дерета и отводнителни уреди.

Проверките за проводимостта на речните корита се правят всяка година преди снеготопенето. Целта е в случай че има проблематични сектори, те да бъдат почистени преди пролетното прииждане. Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейновите дирекции би трябвало да отчетат резултатите от контролната си активност в Министерство на околната среда и водите.

Ежедневни инспекции в Пловдив за нелегално изгаряне на боклуци

Във връзка с поддръжката на пътищата и жп мрежата и попречване на неподходящото влияние върху здравето и живота на хората на нерегламентирано изхвърлени боклуци зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков изпрати писма до управленията на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) и Държавно дружество Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (ДПНКЖИ). В тях се упорства да се подхващат дейности за разчистване на пътищата и жп мрежата от замърсявания и обезпечаване на съдове за събиране на боклуци на терените и постройките към жп линиите и на пътните уреди, оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР