Министърът на околната среда и водите Емил Димитров ще се

...
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров ще се
Коментари Харесай

Екоминистърът ще успокоява регионалните структури след акциите на прокуратурата

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров ще се срещне на следващия ден с представители на районните структури на министерството. На диалога са поканени шефовете на 16-те районни инспекции по околната среда и водите, 4-те басейнови дирекции и 3-те национални парка.

Поводът за срещата са голям брой писма с гледище за изключителна среща във връзка със създалото се напрежение в системата. В тях се желае да бъде разисквана създалата се конюнктура на неустановеност и съмнение в администрацията след извършените акции, инспекции и арести в структури от системата на Министерство на околната среда и водите.

Последната беше в Басейнова дирекция - Пловдив, като министър Димитров подлага на критика остро показността и присъединяване на въоръжени спецполицаи в нея. Преди това акция имаше в самото министерство и при нея беше арестуван някогашният екоминистър Нено Димов.

" Случващото се води до демотивация и боязън измежду чиновниците. Заявено е желание на одобрени специалисти за подаване на оставки и овакантяване на системата. Освен това огромна част от капацитета на инспекциите е зает ежедневно, в това число отвън работно време, за подготовка на огромен размер документи, копия на преписки, инспекции и пояснения по отношение на водените голям брой производства ", се споделя в известието на пресцентъра на екоминистерството.

Допълва се, че в последна сметка се пречи на естественото действие на администрацията в интерес на жителите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР