Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на

...
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на
Коментари Харесай

Спряха строителната техника на Седемте рилски езера

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Оперативна стратегия „ Околна среда “ прекъсване на дейностите по план „ Устойчиво ръководство на Национален парк „ Рила ” II-ра фаза “ и осъществяване на изключителни инспекции на осъществяването му, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.

На управлението на Национален парк „ Рила “ e указано да прекрати всички действия в осъществяване на плана до привършване на инспекциите на място.

Не закъсняха с реакцията си и от прокуратурата, като оповестиха, че Окръжна прокуратура – Кюстендил се е самосезирала във връзка изявления в медии по отношение на съществуване на строителна техника на територията на Седемте рилски езера. В редица от тях са споделени фотоси на екскаватор наоколо до езерото Бъбрек и са изразени опасения от осъществяване на изкопни работи, оповестиха от прокуратурата.

В рамките на надзора за правда, прокуратурата е разпоредила незабавна инспекция, която следва да бъде осъществена от бранш „ Икономическа полиция “ в Районно ръководство – Дупница при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи. Предстои да се изяснят аргументите за съществуване на строителната техника, да се открият и ревизират издадените разрешителни, както и да се снемат пояснения от шефа на Национален парк „ Рила “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР