Министърът на образованието на Кипър обеща да защити учителите и

...
Министърът на образованието на Кипър обеща да защити учителите и
Коментари Харесай

В Кипър вземат мерки след бомбата в училище

Министърът на образованието на Кипър даде обещание да отбрани учителите и учебните заведения в страната от тормоз. Обещанието му идва след бомбена офанзива от предходната седмица против главно учебно заведение, заяви АП.

Агенцията отбелязва, че управляващите допускат, че бомбата е дело на хора, които се опълчват на наложителното носене на маски в учебно заведение.

Министърът на образованието Продромос Продрому сподели в изказване, че ще работи с правоприлагащите органи за попречване на сходни незаконни действия, целящи заплашването на учители и възпитаници.
 Кипър заяви за първи случаи на Омикрон
Кипър заяви за първи случаи на Омикрон

Заразените са трима, пътували са в чужбина…

Импровизираното взривно устройство, което избухна в ранните часове на четвъртък, счупи прозорците на учебното заведение и на прилежаща черква. Второ взривно устройство, намерено на основния вход на учебното заведение, явно не се е било задействало.

Говорейки по кипърската държавна телевизия, шефката на синдиката на учителите в началните учебни заведения Мирия Василиу прикани обществеността да застане на страната на учителите, настоявайки, че " тези, които имат за цел да разпалят напрежението, повече няма да бъдат толерирани ".

Малка, само че гласовита група родители реагираха яростно на заповед на министерството на опазването на здравето, призната тази седмица, която задължава носенето на маски за всички възпитаници на възраст 6 и повече години, както и ежеседмично тестване за ковид. Родителите споделят, че заповедта нарушава свободите на децата им .
 Влизаме в Кипър наложително с PCR тест даже след прекаран COVID-19 или с ваксина
Влизаме в Кипър наложително с PCR тест даже след прекаран COVID-19 или с ваксина

Мярката влиза в действие от 4 януари

През последните седмици в Кипър ежедневният % на заразяване с Covid-19 се движи малко над 0,5%. Появата на разновидността Омикрон накара управляващите на Острова на Афродита да наложат PCR проби за всички идващи пасажери.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР