Министърът на образованието Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на

...
Министърът на образованието Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на
Коментари Харесай

Образователният министър се включи в "издирването" на деца, останали извън училища и детски градини

Министърът на образованието Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9... към профила се включи в работата на терен в пловдивския квартал "Столипиново " като част от екипа, който обхожда адресите на деца, останалите отвън учебно заведение и детска градина. Той бе съпровождан от заместник-министъра Деница Сачева, регионалният шеф Здравко Димитров, заместник-кметът на Пловдив по обучение Стефан Стоянов, началникът на Регионалното ръководство по образованието Иванка Киркова.

Посещението е част от пилотната стратегия "Посещаемо и безвредно учебно заведение ", чиято цел е да прибере към 13 500 отпаднали деца на територията на Пловдивска област, чийто брой единствено в Пловдив е 7000. Шест екипа ще работят в шестте региона на града, които ще би трябвало да посетят 4615 адреса.

В детска градина "Лилия " в квартала министър Вълчев се срещна с един от просветителните посредници там Зинаида Карагьозова. Момичето е със приблизително обучение, само че е познато и с престиж в квартала, посочи Стефан Стоянов. По думите му то е връзката сред градината и фамилиите.

Подхождаме с оптимизъм и към днешна дата можем да кажем, че екипите в цялата страна са почнали да работят и всички институции са ангажирани, сподели след срещата Красимир Вълчев. Пловдивският екип той дефинира като доста добре професионално квалифициран, който има специфичен метод както към децата, по този начин и към родителите. По думите на министъра на посетените от него адреси децата не са открити и една огромна част от родителите нямат това отношение към образованието, което се смята за обикновено. Не схващат, че то е главният фактор за житейските и обществени триумфи и от дребни виждат главно "сватби и раждания ", сподели той. От друга страна, добави Вълчев има и фамилии, които желаят децата им да се социализират още от детската градина, има и родители, които не работят в България и които по думите на министъра "не виждат смисъл децата им да вървят на учебно заведение тук ".

Факт е, че в сходни региони има непълен обсег на децата от предучилищна възраст, а процентът на отпадане от учебно заведение е най-голям в завършек на прогимназиалния курс, когато са и ранните бракове, разяснява Красимир Вълчев. Той добави обаче, че са видели и деца, които са приключили приблизително обучение.

Вълчев сподели още, че сега се разисква въвеждането на спомагателни към 70 часа годишно за български език в учебните заведения, където потреблението му е лимитирано. За учениците от начален и прогимназиален стадий то ще бъде наложително и ще се обвърже със фамилните помощи посредством отсъствията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР