Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков участва в

...
Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков участва в
Коментари Харесай

Цоков участва в откриването на благотворителен коледен базар в МТСП

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков взе участие в откриването на благотворителен коледен базар на идеите дружно с вицепремиера Мария Габриел и министрите на труда и обществената политика Иванка Шалапатова и на културата Кръстю Кръстев. Това оповестиха от отрасловото ведомство. 

Базарът се организира във фоайето на Министерството на труда и обществената политика, като в него вземат участие 12 обществени предприятия и неправителствени организации , всяка от които има своя идея. Целите им са разнообразни – помощ за майки на деца с увреждания, които да могат да работят и да устоят децата си, подпомагане за хора с повреден слух, които да могат да се осъществят и да си намерят работа, помощ за реинтегриране и понижаване на броя на изоставените деца у нас, опция на хора от уязвими групи да открият и осъществят своите гении и различен и.

„ Благодаря за опцията да съм през днешния ден тук измежду съидейници и хора, които вършат положително. Добротворчеството ще ни промени и ще ни направи още по-приобщаващо и още по-демократично общество “ , сподели министър Цоков при откриването на базара.

Според него би трябвало да се работи освен за това всички деца да получат качествено обучение, само че и да бъдат щастливи .

„ Ние виждаме тук тяхното творчество, техните старания и тези на родителите им, само че и напъните на всички Вас, за което Ви приветствам. Благодаря, че работите с тези деца и родители тъй като и това спомага за тяхното благополучие “ , обърна се той към участниците в базара.

Той си закупи коледен венец , както и книжките „ Приключенията на Поля “ на младата авторка Анжелина Денчева и „ Три вълшебни приказки “, издадени от ателие „ Прегърни ме “. Ателие „ Прегърни ме “ е уютно място, в което децата от уязвими групи рисуват, четат книги, илюстрират приказки, майсторят кукли дружно със свои другари – художници, актьори, писатели, публицисти.

В базара вземат участие фондация П.У.Л.С.; идеята „ Оле Мале “ на фондация „ Майко Мила “; фондация „ Движение на българските майки “; идеята „ Джамба “ на фондация “Сошъл Фючър “; фондация „ За нашите деца “; идеята „ Да спасим конна база „ Ахил “, зад която са се обединили фондация „ Можем дружно “ и план „ Различните “ деца на България; Бисквитената академия на Студио АРТ; Шоколадова къща „ Станимира “ – идеята на обществено дружество Айс Оупън; фондация „ Светът на Мария “; Ателие „ Прегърни ме “, арт ателие „ Творилница “; трудово-производителна кооперация „ Дибико “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР