Министърът на образованието Бранко Ружич изрази днес най-дълбокото си съжаление

...
Министърът на образованието Бранко Ружич изрази днес най-дълбокото си съжаление
Коментари Харесай

Сръбският министър на образованието: Никой не може да върне децата на родителите им, три дни траур от петък

Министърът на образованието Бранко Ружич изрази през днешния ден най-дълбокото си страдание по отношение на най-голямата покруса, сполетяла Сърбия и нашата просветителна система, оповестява " Танюг “.

" Никой не може да върне децата на родителите им. Охраната беше на място, видеонаблюдението също работеше, учебният служител на реда също присъстваше. Благодаря на здравните служащи, молим Бог да помогне на всички ", уточни Ружич.

Министърът заяви през днешния ден, че държавното управление на Сърбия е взело решение за тридневен печал на цялата територия на Сърбия, който стартира в петък, 5 май и приключва в неделя, 7 май.

На конференцията във връзка утринната пукотевица в ОУ " Владислав Рибникар " той сподели, че през днешния ден се анулират занятията в следобедната промяна, както и че на следващия ден образователните занятия ще стартират с минута безмълвие.

" От името на Министерството на образованието на Република Сърбия, показвам дълбокото си страдание за най-голямата покруса, сполетяла Сърбия и нашата просветителна система в новата история “, сподели Ружич.

Ружич посочи през днешния ден, че учебните заведения не са изолирани острови и че насилието не се случва в учебните заведения, а че то е обществен феномен.

" Поради това сме планували работата на работна група, която излезе с девет ясни оферти в тази тенденция. Промени и допълнения ще претърпят някои закони, по които е завършило публичното разискване преди четири-пет дни. -законите към този момент са готови Това е единствено една част от мозайката, като се има поради, че учебните заведения не са изолирани острови и че насилието не произлиза от учебните заведения.

Това е обществен феномен “, сподели Ружич на конференция във връзка стрелбата тази заран в главно учебно заведение " Владислав Рибникар “.

Министърът на образованието съобщи, че системата не се е провалила във връзка с насилието от страна на връстници над Коста К. (13), който през днешния ден откри пукотевица по възпитаници и чиновници в ОУ " Владислав Рибникар " във Врачар, убивайки девет и ранявайки седем.

" Относно хипотетичното принуждение от страна на връстници, което е упражнявано в предишен интервал върху този, за жалост, провинен за това трагично събитие, системата не е дала отвод и тогава, има констатации и от детската клиника в Тиршов и центъра за обществено подкрепяне. Става въпрос за порязване на устната, до което се стигна в актьорско учебно заведение, което не е част от просветителната система, т.е. в частно актьорско учебно заведение “, сподели Ружич.

На въпрос на публицисти по какъв начин " западният модел на държание " е довел до случая, Ружич съобщи, че всеки модел има позитивни и негативни страни.

" Екип от психолози беше неотложно извикан, с цел да окаже съответна помощ на учениците, чиновниците и родителите. Невъобразимо е, когато видите тези подиуми, какво се случи с тези деца, в това число този надзирател и учителите “, сподели Ружич.

" Имахме изчерпателен и прочувствен диалог с президента Вучич, премиера Бърнабич и от през днешния ден като държавно управление ще излезем с още по-ясна картина. Апелът е да позволим на фамилиите на умрелите да изпратят своите близки спокойно и всички, дано всички, които гледат на това като на " политически лешояд “, да дадат един заслужен период за преживяването на тази покруса, “, уточни министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР