Министърът на националната отбрана на Гърция Ни́кос Де́ндиас разпореди проверка

...
Министърът на националната отбрана на Гърция Ни́кос Де́ндиас разпореди проверка
Коментари Харесай

Разследват взривовете във военен склад в Гърция

Министърът на националната защита на Гърция Ни́кос Де́ндиас разпореди инспекция на проектите за пожарна сигурност на всички военни уреди в страната, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ., представено от Българска телеграфна агенция. Поводът за инспекцията са детонации в склад за муниции на гръцките военновъздушни сили през вчерашния ден в крайбрежния град Неа Анхиалос в Централна Гърция поради горски пожар. 

„ Искам да ви уверя, че сигурността на личния състав, оборудванията и оборудването постоянно е била приоритет. Тя е главен приоритет “, съобщи Дендиас.

Вчера следобяд в град Неа Анхиалос, намиращ се близо до Волос в Централна Гърция, пожар провокира мощни детонации в склад за муниции, които са чути от жителите в необятния район. Гръцките управляващи не разрешиха напредването на транспортни средства в радиус от 3 километра от мястото на детонациите и приканиха за евакуация на жителите в Неа Анхиалос.

Днес министърът на националната защита разпореди да бъде осъществено административно следствие. По думите му случилото се ще бъде разследвано и в случай че има виновни за станалото, ще им бъде потърсена отговорност, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР