Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи статуетка на

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи статуетка на
Коментари Харесай

Престижна награда за Никола Ибришимов

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи статуетка на Никола Ибришимов, който получи премията " Николай Колев - Мичмана и Людмил Неделчев - Люпи " за значими креативен достижения в спортната публицистика. Коментаторът на " Евроспорт " България и Българска национална телевизия бе определен за победител в 14-ото издание на класацията. Победител в категорията за повсеместен принос е Румен Пайташев. Никола Ибришимов е приключил НСА, като журналистическата си кариера стартира в Българска национална телевизия през 2004 година Коментирал е редица международни и европейски шампионати по футбол, летни и зимни Олимпийски игри. През 2012 година става лауреат на оценката " Братя Ексерови ". През 2016 година се причислява към екипа на " Евроспорт България ". През 2022 година разяснява мачовете от международното състезание по футбол в Катар, в това число и финалната среща в ефира на Българска национална телевизия. Негови подгласници станаха Илиян Енев, Българска национална телевизия и Делян Кючуков, " Сега ".

Весела Лечева честити на спечелилия и описа своите мемоари, свързани с двамата именити спортни публицисти, на чието име са и премиите. " Имах невероятния шанс Людмил Неделчев да направи филм за мен със Студио " Екран ". Прекарахме доста седмици с него и с неговия екип. С Николай Колев бяхме дружно на едно феноменално международно състезание в Япония и Южна Корея. Те са част от моите спортни мемоари ", описа Лечева. 

" Николай Колев и Людмил Неделчев подвигнаха доста високо летвата на българската спортна публицистика със своята уникалност и жанр. Всеки помни техните мнения и гласове ", добави министър Лечева. Весела Лечева показа, че постоянно слуша мненията и на тазгодишния победител Никола Ибришимов, който разяснява редица известни спортове като футбол, ски, тенис. " Пожелавам Ви да поддържате високите стандарти и да оставите мощна диря след себе си в тази толкоз динамична, прочувствена и хубава специалност ", пожела министър Лечева. 

Победителят благодари на журито и на екипа, с който работи. " Тази година беше извънредно забавна и поради Олимпийските игри в Пекин и поради Световното състезание по футбол в Катар. Подозирам, че получавам премията поради футболния мондиал, който разясних за Националната телевизия. Благодаря за доверието и признавам, че тази премия е огромна отговорност ", сподели Ибришимов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР