Министърът на младежта и спорта Весела Лечева присъства на откриването

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева присъства на откриването
Коментари Харесай

Весела Лечева присъства на откриването на международния турнир „Гран при София“

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева участва на откриването на интернационалния шампионат по пукотевица „ Гран при София “, който се организира в НСА. Състезанието, в което ще вземат участие юноши, девойки, мъже и дами на пушка и револвер, събра над 100 състезатели от България и чужбина. Преди него ръководителят на Българския стрелкови съюз Елка Васева награди и най-хубавите стрелци за 2022 година За №1 на годината беше определена Антоанета Костадинова.

„ В днешния ден изричаме нашата съпричастност с народите на Турция и Сирия, наранени от мощните трусове, които погубиха живота на хиляди. В моменти като този осъзнаваме, какъв брой значим е човешкият живот и нуждата от това да сме обединени “, сподели министър Весела Лечева пред спортистите.

Петкратната международна шампионка по пукотевица Лечева поздрави новото управление на федерацията за куража да провежда първи интернационален шампионат след дълги години, в които страната ни не беше приемала надпревари от подобен сан.

„ Поздравявам Българския стрелкови съюз за напъните, които поставя за развиването на спорта. Предстои една доста значима година – 2023-а, в която се надявам да бъдат извоювани оптимален брой олимпийски квоти “, добави Лечева.

Участие в шампионата ще вземе една от най-хубавите състезателки по спортна пукотевица на револвер за последното десетилетие – олимпийската шампионка Анна Коракаки, Гърция. Нейна съществена съперничка ще е медалистката от Токио 2020 Антоанета Костадинова. В дисциплината – пневматична пушка феновете ще видят най-хубавите ни спортисти Антон Ризов и Таня Ризова, които през тази седмица станаха за поредна година първенци при мъжете и дамите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР