Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че от

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че от
Коментари Харесай

Кралев: От години българският спорт стана заложник на шепа хулигани

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев съобщи, че от години българският спорт - освен футболът, е станал пленник на шепа хулигани. Думите му пристигнаха след срещата, на която няколко институции обсъждаха стъпки за справяне с казуса.

" Голяма част от тях (хулиганите) са с престъпно досие. Те тероризират клубове, почитатели, съдии и всички. Трябва да е ясно, че повече крачка обратно не може да има. Затова сме обединени към концепцията, че досегашната форма за битка с тези уродливи феномени не е ефикасна ", сподели Кралев.

" Смятаме, че главният пропуск е този, че бяхме съсредоточени главно върху наказания върху клубовете. Оттук-нататък всички промени, които ще вършим - желая да ме чуят доста деликатно всички тези, които отиват дрогирани и пияни на футболни срещи и тероризират децата и почитателите - всички ограничения ще следват общата философия за персонална и самостоятелна отговорност ", добави министърът на спорта.

По думите му ще бъде направено всичко допустимо тези хора да бъдат разпознати и снимани. Обсъждат се хрумвания за персонализация на билети и институциите да са наясно във всеки миг на спортната среща кой къде седи.

Подготвя се нов закон за битка със спортното безчинство. Една от задачите е лицата с нарушавания да не се позволяват до спортните уреди. " Ще предложим Министерство на вътрешните работи, БФС и клубовете да имат право да взимат решения за недопускането на такива хора, а не съдът – както е сега, тъй като това прави процедурата извънредно тромава и неефективна. Също по този начин ще бъдат детайлно създадени и посочени съответните отговорности на институциите ", добави Кралев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР