Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградите за

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградите за
Коментари Харесай

Кралев: Спокоен съм за бъдещето на българския спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи премиите за Отбор и Треньор № 1 на България за 2019 година Националният отбор по художествена гимнастика завоюва в класацията на отборите, а
наставникът им Весела Димитрова завоюва в анкетата на "Труд ". През изминаващата година Златните девойки за следващ път демонстрираха своята класа, печелейки два медала от Световното състезание в Баку.

"Изпращаме една добра година за българския спорт, която ще запомним с превъзходния пробив на Владимир Илиев, който донесе първия орден от международно състезание в мъжкия биатлон. Година, в която българските щанги, водени от Божидар Андреев, се завърнаха с гръм и тропот на международния връх, спечелвайки 43 медала във всички възрастови групи от европейски и международни шампионати. "

"Година, в която българският бокс още веднъж потвърди, че е международна мощ, разчитайки на мощта на Радослав Панталеев. Година, в която българската художествена гимнастика и женската ни битка демонстрираха, че имаме международни школи в тези спортове ", съобщи Кралев.

Той регистрира положителното показване на младите Селин Али и Ая Митева, които завоюваха исторически медали за България в ловната пукотевица и конния спорт.

"Спокоен съм за бъдещето на българския спорт, тъй като започваме да печелим в спортове, в които нямаме обичаи. Разбира се, това надалеч не са нашите цялостни благоприятни условия. Редица български спортисти останаха в подножието на международния връх - Боряна Калейн, Ивелина Илиева, Иво Ангелов, Даниел Асенов, Севда Асенова, Мелис Йонузова. "

"На тях не доближи малко да донесат медали за България. Аз се надявам, че идната година ще Ви донесе доста здраве, триумф и ще можете да реализирате фантазиите си. Вярвам, че България ще заеме на олимпийския конгрес в Токио това място, което заслужава, а Вие ще заемете тези места, които заслужавате поради Вашия гений и Вашия труд. Бог да Ви пази и Бог да пази България! ", приключи Красен Кралев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР