Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградата Спортен

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградата Спортен
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин грабна наградата Спортен Икар за 2018 година

 Красен Кралев награди сребърната медалистка по бокс Стойка Петрова
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи премията " Спортен Икар 2018 " на Фондация " Български спорт " на международната и европейска шампионка по битка Тайбе Юсеин.

Тази година тя победи на Европейското състезание в съветския град Каспийск през май, а по-късно и на шампионата на планетата в Будапеща (Унгария) през октомври, като приключи 2018 без нито едно проваляне.

" Изпращаме може би най-силната си година от доста време насам. Затова желая да изкажа своята голяма признателност към всички спортисти и техните треньори, които почтено защитаваха достойнството на България. Огромни похвали и благодарности на всички ветерани, които не престават да са близо до спорта и да са ентусиазъм за младите ни гении “, сподели Кралев и се поклони пред спортистите.

Министърът поздрави особено Юсеин. " Това несъмнено бе годината на Тайбе Юсеин. Тя изстрада тази победна година и заслужи това отличие с всичко, което направи. Имаше доста шансове през предходните години, само че най-накрая откри правилния път. Благодаря ти, Тайбе, за триумфите, с които ни зарадва “, съобщи Кралев.

Той акцентира, че с изключение на на Юсеин, 2018-та е и годината на младите гении на българския спорт. " Завинаги в сърцата ни ще остане методът, по който младите български олимпийци защитаваха достойнството на България на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. По приказен метод дадоха поръчка, че България я чакат доста светли години и ще имаме доста мотиви за наслада, тъй като от 24 души, които пратихме на Олимпийските игри, 17 млади българи откриха място в топ 6. Огромно благодаря и на тях ", добави министърът. 

В умозаключение Красен Кралев пожела на всички спортисти и на техните треньори да бъдат здрави и да няма травми, с цел да могат по същия метод да популяризират името и достойнството на България. " Огромно благодаря! Бъдете живи и здрави! Бог да ви пази! ", приключи министърът.

Наградата за тим на годината завоюва ансамбълът по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова. През годината грациите завоюваха от Световното състезание в София бронзов орден в многобоя, който им обезпечи квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година, и купата на пет обръча. От Европейското гимнастичеките завоюваха злато на 3 топки и 2 въжета и бронзови оценки в многобоя и отборното класиране дружно с девойките самостоятелно.



Специална премия за демонстрация на " Висок състезателен дух " получи роденият през 2008 година футболист от Хасково Михаел Ангелов. Той е с вродено извънредно тежко заболяване – артрогрипоза, което лимитира придвижването на ставите и кардинално не разрешава на децата да спортуват, а на по-късен стадий допуска парализа. Въпреки това момчето тренира и предизвиква и здравите деца да бъдат дейни и да обичат спорта.

На церемонията бяха отличени със специфични призове на Българския олимпийски комитет и спортисти, деятели, треньори, заслужили ветерани в спорта, публицисти, както и медалистите от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

В церемонията по награждаването взеха присъединяване още ръководителят на БОК Стефка Костадинова и заместниците й Любо Ганев, Йорданка Благоева, Красимир Инински, проф. Пенчо Гешев, ръководителят на фондация " Български спорт " Николай Божинов, изпълнителният шеф на Фондацията Цено Ценов и членове на Управителния й съвет и Изпълнителното бюро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР