Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в работна

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в работна
Коментари Харесай

Министър Кралев на заседание на УС на Световната антидопингова агенция: Ще продължавам да инвестирам цялата си енергия за чист спорт и честна игра

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в работна среща на Изпълнителния комитет и Управителния съвет на Световната антидопингова организация (WADA), оповестяват от Министерството на младежта и спорта. Заседанията на управлението на WADA се организират в Баку, Азербайджан и не престават в границите на няколко дни. Основна цел на срещите до този миг беше да се уточнят ясни критерии за избор на нов ръководител на Антидопинговата организация. Бяха разисквани и рекомендациите от Работната група за по-добро ръководство на WADA.

На съвещанията участват представители на държавните управления и на олимпийското придвижване от цяла Европа, Америка и Африка, Азия и Океания, както и представители на Съвета на Европа.

Kато министър, представляващ Европейски Съюз в Управителния съвет на WADA, Красен Кралев изнесе тирада, в която акцентира, че през последната година и половина е свършена доста работа. “Бяха основани нови стандарти, Кодексът бе преразгледан, извършиха се редица рекомендации, с които WADA стана по-силнa. Днес битката против допинга в спорта е по-устойчива на всички равнища и аз съм горделив, че бях част от процеса на взимане на решения ”, разяснява българският министър на младежта и спорта.

“Борбата против допинга в спорта постоянно ще остане моята причина да продължа да работя в тази тенденция и ще влагам цялата си сила за чист спорт и почтена игра ”, съобщи министър Кралев.

Kрасен Кралев уточни, че съгласно него организацията следва вярната посока. “Антидопинговата организация е едно от
дребното места, които дават опция на държавните управления и на олимпийското придвижване да работят дружно ”, сподели той.
Относно идния избор на ново управление на Агенцията, като представител на Европейски Съюз, българският състезателен министър прикани WADA, както и всяка друга заинтригувана организация, да обезпечат равни благоприятни условия за акции на всички оповестени претенденти за дадена служба. Красен Кралев акцентира, че не би трябвало да се позволява да се ползва незаслужено преимущество или да се предизвиква съзнателно стеснение за никой от претендентите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР