Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели пред bTV,

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели пред bTV,
Коментари Харесай

Красен Кралев: Трябва да имаме 4 стадиона с капацитет 40 000 места

 Красен Кралев награди сребърната медалистка по бокс Стойка Петрова
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев показа пред bTV, че има ясно изразена политическа воля за Мондиал 2030 от страна на България, Гърция, Сърбия и Румъния. Той изрази и вяра, че Левски ще успее да се оправи с компликациите и няма да се стигне до " трагична обстановка ".

" Нашият ангажимент на България е да имаме 4 стадиона с потенциал 40 000 места, които дават отговор на изискванията, с автомагистралите нямаме проблем. Обсъжда се къде да е новият Национален стадион и по какъв начин да се реконструира " Васил Лески ", с цел да дава отговор на критериите.

Другите страни са в същото състояние. Разполагаме със средствата. При всички положения България ще излезе от тази кандидатура с добра инфраструктура.

" Нямаме директно отношение по този въпрос с Левски, само че защото ЦСКА и Левски не са единствено спортни клубове, ние следим процеса. Сумите, които се желаят от Левски, с цел да не изпаднат в обстановката на ЦСКА, не са толкоз съществени.

Доколкото знам има някакво разсрочване на отговорностите към Национална агенция за приходите. Има и някакви дребни отговорности към футболисти ", показа Кралев.

Спортният министър благодари за опцията да отговори на обвиняванията към шефа на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

" Имаше доста спекулации по тематиката, трябваше да седим час и половина прави, той имаше остри болки и схващания в крайници. Посъветвах го да излезе да се поразтъпче. Беше в съвършена кондиция, пет минути по-късно се върна на конференцията. Говоренето за " ишиаса му " не е уместно. Справя се добре като ръководител на БФС “, акцентира министърът.

Красен Кралев даде обещание и новият закон, ориентиран против хулиганството в спорта, да е подготвен до месеци. Необходимостта от подобен се ускори след последните ексцесии в баскетбола.

" Спортната комисия приготвя този закон, дали сме мнение, ще влезе в пленарна зала доникъде на годината. Федерацията по баскетбол би трябвало да вземе ограничения, да взимат образец от Българския футболен съюз ", сподели Кралев.

След по-малко от месец стартира и дълго чакания тенис шампионат " Sofia Open ", който и тази година ще мине без звездата Григор Димитров.

" Не одобрявам думите му като рецензия, да не изместваме тематиката от прелестния АТP шампионат - в най-силната му година със международни звезди, не е съществено да разясняваме.

Григор е добре пристигнал да взе участие, когато желае. Турнирът не се прави за един човек. Тенисисти от ТОП 20 сами избират София, тъй като знаят, че равнището е високо ", акцентира министърът на спорта.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР