Министърът на младежта и спорта Красен Кралев подкрепи българските лекоатлети

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев подкрепи българските лекоатлети
Коментари Харесай

Министър Кралев подкрепи младите български атлети на Балканиадата

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поддържа българските лекоатлети по време на стартовете от Балканското състезание в зала за юноши и девойки до 20 година Домакин на конкуренцията беше столичната “Асикс Арена”, а присъединяване в шампионата взеха 230 спортисти от 16 страни, които членуват в Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ). В София дойдоха представители на тимовете на Австрия, Армения, Албания, Хърватия, Босна и Херцеговина, Кипър, Косово, Молдова, Черна гора, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Словения, Турция и Украйна. Допуснати до присъединяване бяха и представители на Малта. Надпреварата беше открита публично от президента на Българската федерация по лека атлетика и АБАФ Добромир Карамаринов.

Българските лекоатлети завоюваха два сребърни и три бронзови медала.

Министър Кралев награди призьорите в бягането на 60 м при юношите. Със сребърен орден в конкуренцията се окичи Георги Христов. Той финишира за 6.89 сек. И изостана с една десета от първенеца Бенямин Дуйко от Румъния. Трети приключи различен румънец - Силвиу Мунтеану. Втора в скока на дължина приключи Пламена Христова с 6.06 м., единствено на сантиметър от купата, която стана владеене на Мария Хориелова (Украйна).

Красен Кралев връчи медалите и в бягането на 3000 м при девойките. Той поздрави за отличното показване русенката Ясна Петрова, която пресече финала трета с време 9:56.95 мин. Петрова показва прелестно тактическо тичане и съумя в последните метри да изпревари Хатидже Йълдъръм (Турция), с цел да заслужи мястото си на почетната стълбичка. Пред Ясна Петрова се подредиха Мадалина Сирбу (Румъния) и Даути Редиа (Албания).



Бронзов орден за България завоюва и Димитър Ташев в конкуренцията на троен скок при юношите. Ташев съумя да реализира 15,20 м при четвъртия си опит, като единствено шест сантиметра го разделиха от второто място, което зае Нарек Срапонян (Армения). Шампион стана украйнецът Олександър Айко с 15,43 м. Третото бронзово отличие за нашата страна донесе щафетата ни на 4x400 м при юношите.



Спортният министър окуражи представителката ни във финала на 60 м. с трудности Изабела Соколова, която приключи на четвърто място с персонален резултат 8.52 сек. Българката показа пред Кралев, че през тази година стартира подготовка в университета в щата Мисури, където ще тренира с българския ментор Илиян Чамов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР