Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри реновираната тренировъчна

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри реновираната тренировъчна
Коментари Харесай

Кралев откри реновираната зала на Зимния дворец на спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри реновираната подготвителна зала в Зимния замък на спорта. Инвестицията е на стойност 1 150 000 лева без Данък добавена стойност по ЕСКО контракт. Залата се употребява от клубове по фигурно пързаляне, хокей на лед и шорттрек, в които упражняват близо 700 състезатели.

Ремонтът беше изработен за по-добра енергоефективност на оборудването. Изградена е нова климатична и вентилационна централа, направена е цялостна топлоизолация, построена е нова електроинсталация, сменено е осветлението. “Радвам се, че през днешния ден откриваме следващото реконструирано оборудване, този път в София и обвързвано със зимните спортове. Много съм удовлетворен от качественото осъществяване на ремонта. Разговарях с част от състезателите, които ще упражняват тук и те споделиха, че изискванията са отлични. След всяко реконструирано оборудване се вижда нараснал интерес на децата към спортовете, които се практикуват в него. Зимните спортове не вършат изключение”, съобщи министър Кралев.

Той добави, че страната ни има потребност от повече зали за упражняване на зимни спортове на закрито. “Имаме проекти за възстановяване на инфраструктурата, които са свързани с възможната ни кандидатура за хазаин на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 година Ако тръгнем в тази посока ще има нови съоръжения”, добави Красен Кралев.

Спортният министър акцентира, че ММС ще продължи да подкрепя развиването на така наречен ледени спортове. През предходната година беше осъществен повсеместен ремонт на стойност 4 милиона лева без Данък добавена стойност на главната зала на Зимния замък. “Наблюдавам доста деликатно какво се случва във всички зимни спортове. Имаме гении в шорттрека, във фигурното пързаляне и би трябвало да им оказваме помощ с каквото може. Въпреки че нямаме триумфи в хокея на лед се вижда, че в школите се работи добре с подрастващите”, сподели още министърът на младежта и спорта.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР