Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейската зимна

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейската зимна
Коментари Харесай

Министър Кралев откри Европейската зимна купа по тенис за юноши

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейската зимна отборна купа по тенис на корт за юноши до 16 година, която се организира във Варна.
 Красен Кралев: Спестихме половин милион за олимпийската подготовка по волейбол
Красен Кралев: Спестихме половин милион за олимпийската подготовка по волейбол

Вижте какво съобщи министърът на младежта и спорта

" Тенисът е един от най-бързо разрастващите се спортове в България, който набира голяма известност поради триумфите ни във всички възрастови групи и за нас е голяма чест да бъдем хазаин на този шампионат. Пожелавам Ви сполучливо съревнование. Нека двата най-хубави тима сред Вас победят. Знам, че сте с изравнени благоприятни условия, само че тенисът е един от спортовете, в които има извънреден феърплей, тъй че дано най-хубавите от Вас продължат! ", съобщи министър Кралев по време на формалното разкриване на мачовете от група " А ". Срещите се организират в зала " Владислав " на състезателен комплекс " Черно море ", която бе реновирана със средства на ММС.

На събитието участваха още Кристиан Димитров - шеф Дирекция " Спорт " на община Варна, Бончо Бонев - изпълнителен шеф на съдружие на спортни клубове " Черно море " и Огнян Илиев - вицепрезидент на Българска федерация по тенис, хазаин на шампионата.

Отборът на България е в състав: Пьотр Нестеров (TK " Черно море Елит ", гр.Варна), Иван Пенев (TK " Локо 98 ", гр.Пловдив), Владимир Попов (TK " Стоянстрой ", гр.Пловдив). Капитан на нашите момчета е Кристиян Илиев.

Общо 7 тима вземат участие на надпреварата във Варна. На кортовете в зала " Владислав " с изключение на България ще играят още тимовете на Англия, Черна гора, Сърбия, Словакия, Испания и Турция, като първите два ще се класират за идващия стадий, който е след 10 дни във Франция.
 Снимка 403947
Източник:

Най-голямата звезда сега в света на тениса до 16 година Пьотр Нестеров дефинира като най-големи съперници тимовете на Испания, Сърбия и Англия.

През тази година на него му предстоят шампионати от календара на ITF до 18 година, а огромната цел на Нестеров е да влезе в топ 100.

" За мен е чест да представям България на толкоз влиятелно съревнование. Сега играем със Словакия и вероятно в случай че спечелим, ще играем с Испания или Англия за класиране на финали, тъй че това ще бъде много сложен мач, само че се надяваме, че ще се класираме и ще продължим напред ", споделя той.

Втората ракета на българския отбор Иван Пенев получи травма по време на подготовка преди шампионата и няма да може да играе на четвъртфиналите.

" Надявам се нашата запаса Владимир Попов да успее да се оправи със задачата през днешния ден и да продължим към полуфиналите, където най-вероятно аз ще мога да играя ", сподели 15-годишният тенисист.

Мачовете се организират от 1-ви до 3-ти февруари със съдействието Община Варна, Българска Федерация по Тенис и TK " Черно море Елит ".
 Снимка 403948
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР